bok

Barnhemmets hemlighet

Elin Holmberg

Författare

Beskrivning

2023-06-16
Svenska
9-12

Författare

Elin Holmberg

Formgivare omslag

Maria Sundberg

Mediekontakt

Natascha Laszlo

Tjällvattnet, platsen i ingenstans.

Hit kommer 12-åriga Clara en sommarkväll med sin pappa och hans tjej Malin. De har köpt ett stort fallfärdigt hus vid älven, precis vid Sandöbrons fäste. Byggnaden har tjänat både som pensionat och barnhem genom åren, men nu ska de rusta upp och göra om huset till Ångermanlands finaste Bed & Breakfast. Men under renovering börjar underliga saker att ske. Varför står det HJÄLP! på väggen bakom en tapet? Vem har skrivit det gamla brevet de hittar bakom en list? Varför blir Malin blekare för var dag som går?

Clara och hennes vän Eli börjar luska i mysteriet, och bit för bit uppdagas en mörk historia från det förflutna.

En nervkittlande spökberättelse med en historisk twist.

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

9-12

Originalspråk

Svenska

Språk

Svenska

Publiceringsdatum

2023-06-16

Produktion

Produktdetaljer

ISBN

9789129742336

Recensioner

KP

”Både spännande och spöklik”

"Den är perfekt om man gillar korta och dramatiska böcker." Gideon, 12 år 

BTJ

”Välskriven mysrysare”

"En välskriven mysrysare för mellanåldern, som skickligt bygger upp spänning och nervpirr i fantasieggande ångermanländska miljöer. Helhetsbetyg: 4." Line Janson 

 

Barnhemmets hemlighet

Om boken

Tjällvattnet, platsen i ingenstans.
Hit kommer 12-åriga Clara en sommarkväll med sin pappa och hans tjej Malin. De har köpt ett stort fallfärdigt hus vid älven, precis vid Sandöbrons fäste. Byggnaden har tjänat både som pensionat och barnhem genom åren, men nu ska de rusta upp och göra om huset till Ångermanlands finaste Bed & Breakfast. Men under renovering börjar underliga saker att ske. Varför står det HJÄLP! på väggen bakom en tapet? Vem har skrivit det gamla brevet de hittar bakom en list? Varför blir Malin blekare för var dag som går?Clara och hennes vän Eli börjar luska i mysteriet, och bit för bit uppdagas en mörk historia från det förflutna.En nervkittlande spökberättelse med en historisk twist.

Elin Holmberg

Barnhemmets hemlighet

Relaterat

Nyheter

Rysliga boktips för barn och unga

Halloween närmar sig och vi passar på att tipsa om aktuella böcker som ger kalla kårar. Möt spöken, häxor, zombies och andra läskiga varelser i ett gäng ruggiga barnböcker för olika åldrar. Läs, rys och mys!

Nervkittlande spökberättelse med historisk twist

Elin Holmbergs sommarskräckis "Barnhemmets hemlighet" är baserad på en verklig händelse och bjuder på sträckläsning för mellanåldern.

Sommarens nya böcker 2023

Juni, juli och augusti bjuder på massor av spännande läsning! Vi möter Jack, Flora Wolf, Jojos deckarklubb, vännerna i Ingelin Angerborns Hjärtserie och många, många fler. I en rad faktaböcker får vi läsa om allt från rymden och medeltiden till återvinning och ponnyer. De små lär sig motsatser och att jämföra saker tillsammans med Laban och Labolina och så sjunger vi med Mamma Mu och Kråkan!