bok

Det brinner i mitt huvud

Camilla Lagerqvist

Författare

Beskrivning

2009-01-23
Svenska
12-15

Författare

Camilla Lagerqvist

Daniel är 15 år och går i nian. Han trivs inte, vare sig i skolan eller med sig själv. Han har svårt att koncentrera sig och blir ofta osams med både klasskompisar och lärare. Det känns som om det brinner i hans huvud, som om något exploderar och brister och då är det synd om den som råkar befinna sig i närheten. Efter år av bråk och slagsmål ska Daniel nu utredas för adhd. Samtidigt lär han känna Emma med det röda håret, och Catrine som bär på en hemlighet. Möten som förändrar allt.
Camilla Lagerqvist Tiden-debuterar med angelägen bok om ett aktuellt ämne.


Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

12-15

Originalspråk

Svenska

Språk

Svenska

Publiceringsdatum

2009-01-23

Läsordning

0

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789173710503

Antal Sidor

207

Ryggbredd (mm)

18

Höjd (mm)

201

Vikt (kg)

0.343

Bredd (mm)

137

Recensioner

”spännande och engagerande läsning” Borås Tidning om Det brinner i mitt huvud

"Samtidigt som boken förmedlar värdefulla kunskaper i ett högintressant ämne, utnyttjar den skickligt romanformens möjligheter. Den erbjuder spännande och engagerande läsning."Borås Tidning

 

Rädda honom!

Om boken

Bara du kan rädda honom! Så står det i de mystiska sms som trillar in i Tawnis mobil. Vem är det som messar henne? Och vem är det hon ska rädda?

Tawni åker till farföräldrarna i England för att komma över sorgen efter sin morfars död. I den pittoreska byn Mye, som hämtad ur en Harry Potter-film, borde hon hitta kraft att bli glad igen. Men byn bär på en tragisk historia.
Snart förstår Tawni att någon söker henne för att ge henne ett uppdrag. Bara hon kan ta sig tillbaka i tiden och förhindra katastrofen som inträffade för åttio år sedan! Och det är bråttom.

Camilla Lagerqvist

Rädda honom!

Relaterat