bok

Det brinner i mitt huvud

Camilla Lagerqvist

Författare

Kartonnage

Fler format

Slut i lager

Beskrivning

2009-01-20
Svenska
12-15

Författare

Camilla Lagerqvist

Daniel är 15 år och går i nian. Han trivs inte, vare sig i skolan eller med sig själv. Han har svårt att koncentrera sig och blir ofta osams med både klasskompisar och lärare. Det känns som om det brinner i hans huvud, som om något exploderar och brister och då är det synd om den som råkar befinna sig i närheten. Efter år av bråk och slagsmål ska Daniel nu utredas för adhd. Samtidigt lär han känna Emma med det röda håret, och Catrine som bär på en hemlighet. Möten som förändrar allt.
Camilla Lagerqvist Tiden-debuterar med angelägen bok om ett aktuellt ämne.


Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

12-15

Språk

Svenska

Originalspråk

Svenska

Publiceringsdatum

2009-01-20

Läsordning

0

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789173710503

Antal Sidor

207

Ryggbredd (mm)

18

Höjd (mm)

201

Vikt (kg)

0.343

Bredd (mm)

137

Recensioner

”spännande och engagerande läsning” Borås Tidning om Det brinner i mitt huvud

"Samtidigt som boken förmedlar värdefulla kunskaper i ett högintressant ämne, utnyttjar den skickligt romanformens möjligheter. Den erbjuder spännande och engagerande läsning."Borås Tidning

 

Cirkusflickan

Om boken

Jag var sex år när min mamma sålde mig till en cirkus. Hon fick pengar till en varm yllekappa och ett par handskar i skinn."

Ellen lever med sin ensamstående mamma. Det är en kall vinter och de har det knapert. Ellen får klara sig mycket själv, och trots att hon är förbjuden att gå utanför porten gör hon små utflykter ner till hamnen. Där brukar hon klättra omkring och balansera på räcken.
Det är vid ett av dessa tillfällen som cirkusdirektören Madame Zenitha får upp ögonen för den lilla flickan. Hon lägger märke till att Ellen är ovanligt vig och inser att det finns stora pengar att tjäna på henne.
Det är en hård värld som Madame Zenitha lurar in Ellen i - tuffa träningspass, sena föreställningar och en krass och kärlekslös tillvaro. Men värst av allt är nog ändå lögnen, lögnen om att Ellens mamma faktiskt sålde henne.

Camilla Lagerqvist skildrar Ellens väg från liten flicka till uppburen cirkusprinsessa. Det är en stark, målande berättelse som myllrar av spännande karaktärer och - inte minst - doftar cirkus.

Camilla Lagerqvist

Cirkusflickan

Relaterat