bok

Förskolan Rävlyan Ojdå!

Siv Widerberg

Författare

Cecilia Torudd

Illustratör

Beskrivning

2009-05-04
Svenska
3-6

Författare

Siv Widerberg

Illustratör

Cecilia Torudd

Barnen på förskolan Rävlyan är vänner för det mesta, men en eftermiddag blir det bråk. Tama boxar Maja, Maja boxar Kalle och Peter trampar på Oskars snuttefilt. Hur ska det här sluta? Fröknarna på Rävlyan tar hjälp av Harriet som kommer med sin verktygslåda och hänger upp något på väggen. Något stort och mjukt som tål att slå på.

Förskolan Rävlyan Ojdå! är en varm och vardagsnära skildring av livet på förskolan.

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

3-6

Originalspråk

Svenska

Språk

Svenska

Serie

Förskolan Rävlyan

Publiceringsdatum

2009-05-04

Läsordning

1

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789173770422

Antal Sidor

32

Ryggbredd (mm)

9

Höjd (mm)

261

Vikt (kg)

0.283

Bredd (mm)

200

Recensioner

”Väl värt att läsa högt om förskolans vardag”

"Miljöer, barn, pedagoger och föräldrar levandegörs av Cecilia Torudd med en stark närvarokänsla. Så här är det!"Kristin Hallberg, Svenska Dagbladet

blogg.alltombarn.se

”en bra skildring av hur ett dagis fungerar”

"Boken ger en bra skildring av hur ett dagis fungerar och hur en grupp dagisbarn interagerar. Dialoger och bilder samspelar bra och igenkänningsfaktorn är stor. Boken ingår i en serie som heter just Förskolan Rävlyan."

 

Moa och Samir: De nya stövlarna

Om boken

En vanlig dag är Moa lite förkyld och hemma med pappa. Lite långsamt och tråkigt är det. Kanske det skulle vara en bra idé att gå ut?

Men när pappa ska klä på Moa gillar hon inte det heller. Trotset sätter in. Moa vill klä på sig själv. Det går inte så bra. Men då ringer det på dörren. Där står Samir. Han har fått en ny lyftkran och nya stövlar. Moa springer direkt och hämtar sin polisbil och hittar sina stövlar under köksbordet. Oj, vad fort det går att sätta på sig dem!

Vilken tur att Samir kom förbi just i dag!

Siv Widerberg fångar allt på pricken och miljön är fint skildrad av Mati Lepp. Två veteraner inom barnboksvärlden som avlyssnat barns dialoger i decennier!

Siv Widerberg, Mati Lepp

Moa och Samir: De nya stövlarna

 

 

Relaterat

Äppelkänslan

Om boken

"Det här är en bilderbok som kommer att bli uppskattad. Av barn för att den hjälper dem att sätta ord på en känsla och av föräldrarna för att den hjälper dem att minnas."
Emelie Ljungberg, Östgöta CorrespondentenÄppelkänslan = saknad + stark kärlekDet börjar så bra, en ledig dag med spel, äpplen och kex. Sen blir det kaffe och mys i soffan. Det är underbart att bli kittlad, att bara få vara tillsammans. Men från ingenstans kommer ”läggdags” och plötsligt tar ilskan över, den mysiga lekstunden förvandlas till bråk. Varför blev det så här? Hur kan man bli så arg när man precis haft det så bra?Ingen kan som Emma och Lisen Adbåge skildra starka känslostormar, dumma bråk men också känslan i att få landa i en mjuk famn när ilskan lagt sig.

Lisen Adbåge, Emma AdBåge

Äppelkänslan