bok

Förskolan Rävlyan Ojdå!

Siv Widerberg

Författare

Cecilia Torudd

Illustratör

Beskrivning

2009-04-28
Svenska
3-6

Författare

Siv Widerberg

Illustratör

Cecilia Torudd

Barnen på förskolan Rävlyan är vänner för det mesta, men en eftermiddag blir det bråk. Tama boxar Maja, Maja boxar Kalle och Peter trampar på Oskars snuttefilt. Hur ska det här sluta? Fröknarna på Rävlyan tar hjälp av Harriet som kommer med sin verktygslåda och hänger upp något på väggen. Något stort och mjukt som tål att slå på.

Förskolan Rävlyan Ojdå! är en varm och vardagsnära skildring av livet på förskolan.

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

3-6

Språk

Svenska

Originalspråk

Svenska

Publiceringsdatum

2009-04-28

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789173770422

Antal Sidor

32

Ryggbredd (mm)

9

Höjd (mm)

261

Vikt (kg)

0.283

Bredd (mm)

200

Recensioner

”Väl värt att läsa högt om förskolans vardag”

"Miljöer, barn, pedagoger och föräldrar levandegörs av Cecilia Torudd med en stark närvarokänsla. Så här är det!"Kristin Hallberg, Svenska Dagbladet

blogg.alltombarn.se

”en bra skildring av hur ett dagis fungerar”

"Boken ger en bra skildring av hur ett dagis fungerar och hur en grupp dagisbarn interagerar. Dialoger och bilder samspelar bra och igenkänningsfaktorn är stor. Boken ingår i en serie som heter just Förskolan Rävlyan."

 

Moa och Samir: De nya stövlarna

Om boken

En vanlig dag är Moa lite förkyld och hemma med pappa. Lite långsamt och tråkigt är det. Kanske det skulle vara en bra idé att gå ut?

Men när pappa ska klä på Moa gillar hon inte det heller. Trotset sätter in. Moa vill klä på sig själv. Det går inte så bra. Men då ringer det på dörren. Där står Samir. Han har fått en ny lyftkran och nya stövlar. Moa springer direkt och hämtar sin polisbil och hittar sina stövlar under köksbordet. Oj, vad fort det går att sätta på sig dem!

Vilken tur att Samir kom förbi just i dag!

Siv Widerberg fångar allt på pricken och miljön är fint skildrad av Mati Lepp. Två veteraner inom barnboksvärlden som avlyssnat barns dialoger i decennier!

Siv Widerberg, Mati Lepp

Moa och Samir: De nya stövlarna

 

Relaterat

Katterna som försvann

Om boken

Var katten är katterna?
En dag när farbrorn gick ut med soporna glömde han att stänga ytterdörren. När han kom tillbaka hade hans fem katter smitit ut! Den svarta, den vita, den gråa, den röda och den mittemellan. Allihop hade sprungit bort. Farbrorn ringde genast till polisen. Att hitta sånt som försvunnit är det poliser gör mest och bäst! Nästan, i alla fall ...En titta-hitta-bok full av roliga och kluriga detaljer. Leta i bilderna och se om du kan hjälpa de förvirrade poliserna att hitta de försvunna katterna!Björn Bergenholtz är en av våra största barnboksskapare. Han har gjort sig känd för sina makalösa bilder och berättelser som alltid innehåller en stor portion humor och finurlighet.

Björn Bergenholtz, Björn Bergenholtz

Katterna som försvann