bok

Knasiga klassen får en ny elev

Hans Hatwig

Författare

Lars Brander

Författare

Beskrivning

2000-03-20
Svenska

Författare

Hans Hatwig, Lars Brander

Helt utflippat och full rulle - från första till sista sidan... Var hade hon hamnat?! Kattis har flyttat genom hela långa Sverige ända uppifrån Norrland till en liten stad i Småland. Efter första dagen i klass 7 A i Aleskogsskolan är hon säker på att smålänningar är ett helknäppt folk ? klassföreståndaren som är klädd som Gustav III, Zippo Sandén som har dille på att hamna i Guiness Rekordbok, bruden Bambi som har fuskpush-up bh och killen i bänken bredvid henne som sitter och fiser hela tiden. Och dessa galningar ska hon åka på klassresa med till Göteborg! Inte blir det bättre av att Kattis pinsamma pappa kommer och hälsar på och slår vad om att han kan klättra upp i flaggstången... Första boken om Knasiga klassen, ett helvilt gäng som ständigt rör till det både för sig själva och för dem som råkar komma i deras väg. Hans Hatwig mannen bakom tidningen Okej, Date och Poster skriver nu också böcker! Hans Hatwig har dessutom gett ut ?tidningsböcker?, skrivit manus, producerat och regisserat långfilmen Ha ett underbart liv! Lars Brander är journalist och medförfattare till flera av Hans Hatwigs tidigare storys.

Detaljer

Bokinformation

Språk

Svenska

Originalspråk

Svenska

Publiceringsdatum

2000-03-20

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789188877147

Antal Sidor

154

Vikt (kg)

0.344

 

Knasiga klassen drar till fjällen

Om boken

Klass 8A I Aleskolan i Småland är inte som andra. Kattis har nu gått ett år i knasiga klassen och börjar vänja sig vid sina utflippade lärare och klasskamrater. I den andra boken om knasiga klassen fortsätter historierna från Knasiga klassen får en ny elev. Hur ska Kattis och Professorn ha det egentligen, ska dom vara ihop eller bara vara kompisar? Varför lagar Kattis mamma korv till middag varenda dag? En lättläst tokrolig historia med högt tempo. Från 10 år.

Hans Hatwig, Lars Brander

Knasiga klassen drar till fjällen

Relaterat

Tredje tecknet

Om boken

"Olivia log igen och skulle just gå, när någonting fick henne att ta en ny titt. Tjejen i spegeln hade naturligtvis lett tillbaka, men Olivia rynkade pannan och la huvudet på sned. Tjejen i spegeln gjorde likadant. Ändå var det någonting som inte riktigt stämde. Som om spegelbilden gjorde rörelserna lite, lite för sent. Olivia la prövande huvudet åt andra sidan. Spegelbilden också. En tiondels sekund för sent. Olivia stirrade förvånat på flickan i spegeln. Och plötsligt fick hon en egendomlig känsla av att hon inte visste vem det var hon såg. Att flickan som stirrade tillbaka inte var hon."

Ingelin Angerborns mysrysare Tredje tecknet börjar med en nyckel som inte verkar passa någonstans. Sen börjar Olivias katt Smilla bete sig underligt, hissen åker ner till källaren av sig själv, det dyker upp nyckelpigor lite varstans. Och de där orden hon själv skrivit i sitt block, "Jag är med dig", vad betyder de? Olivia drömmer märkliga drömmar om nätterna, en låda i skrivbordet öppnar sig hela tiden, hon tror det spökar i lägenheten, och allting blir bara mer och mer mystiskt. Att allt har att göra med när hon var bebis på barnhemmet i Colombia skulle hon aldrig kunna föreställa sig. Inte ens i sin vildaste fantasi.

Tredje tecknet är andlöst spännande läsning med en dramatisk och oväntad upplösning.

Ingelin Angerborn är oöverträffad när det gäller magisk realism för mellanåldern. Hon blandar det vardagliga och hemtama med det magiska på ett sånt sätt att allt känns möjligt.

Ingelin Angerborn

Tredje tecknet