bok

Knasiga klassen får en ny elev

Hans Hatwig

Författare

Lars Brander

Författare

Beskrivning

2000-03-20
Svenska

Författare

Hans Hatwig, Lars Brander

Helt utflippat och full rulle - från första till sista sidan... Var hade hon hamnat?! Kattis har flyttat genom hela långa Sverige ända uppifrån Norrland till en liten stad i Småland. Efter första dagen i klass 7 A i Aleskogsskolan är hon säker på att smålänningar är ett helknäppt folk ? klassföreståndaren som är klädd som Gustav III, Zippo Sandén som har dille på att hamna i Guiness Rekordbok, bruden Bambi som har fuskpush-up bh och killen i bänken bredvid henne som sitter och fiser hela tiden. Och dessa galningar ska hon åka på klassresa med till Göteborg! Inte blir det bättre av att Kattis pinsamma pappa kommer och hälsar på och slår vad om att han kan klättra upp i flaggstången... Första boken om Knasiga klassen, ett helvilt gäng som ständigt rör till det både för sig själva och för dem som råkar komma i deras väg. Hans Hatwig mannen bakom tidningen Okej, Date och Poster skriver nu också böcker! Hans Hatwig har dessutom gett ut ?tidningsböcker?, skrivit manus, producerat och regisserat långfilmen Ha ett underbart liv! Lars Brander är journalist och medförfattare till flera av Hans Hatwigs tidigare storys.

Detaljer

Bokinformation

Språk

Svenska

Originalspråk

Svenska

Publiceringsdatum

2000-03-20

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789188877147

Antal Sidor

154

Vikt (kg)

0.344

 

Knasiga klassen drar till fjällen

Om boken

Klass 8A I Aleskolan i Småland är inte som andra. Kattis har nu gått ett år i knasiga klassen och börjar vänja sig vid sina utflippade lärare och klasskamrater. I den andra boken om knasiga klassen fortsätter historierna från Knasiga klassen får en ny elev. Hur ska Kattis och Professorn ha det egentligen, ska dom vara ihop eller bara vara kompisar? Varför lagar Kattis mamma korv till middag varenda dag? En lättläst tokrolig historia med högt tempo. Från 10 år.

Hans Hatwig, Lars Brander

Knasiga klassen drar till fjällen

Relaterat

Vilse

Om boken

Agnes brukar ofta ta vägen genom skogen, men en dag går allt fel. Riktigt fel. Hon känner varken igen träden, stenarna eller stubbarna, och stigen där hon brukar gå är som försvunnen. Agnes är vilse!
Som tur är träffar Agnes en flicka mitt i skogen. Hon är också vilse, men hon minns ingenting, inte ens vem hon är. Det enda hon vet är att hon har tappat fem magiska stenar som Agnes måste hjälpa henne att hitta. Men efter ett tag börjar Agnes fundera. Beter sig inte flickan lite märkligt? Hur kan man ha glömt precis allt? Vem är hon egentligen och var kommer hon ifrån?

Vilse är en genomillustrerad berättelse om att möta sina rädslor och vara modigare än man egentligen vågar. De fantastiska bilderna skapar en krypande, gotisk rysarstämning, men är också en färgsprakande hyllning till naturen.
Elin Eplet Sandström är konstnär och illustratör, bosatt i Stockholm. Det här är hennes första egna bok.

Elin Sandström, Elin Sandström

Vilse