bok

Fantomen bor i Kazakstan

Pangea.bok

Antologi

Författare

Wanda Bendjelloul

Författare

Beskrivning

2003-07-18
Svenska
Unga vuxna

Författare

Antologi , Wanda Bendjelloul

pangea.bok Vad är det som händer i världen? Vad gör ungdomar när de inte kastar sten på Västbanken? Hur kan man vara invandrare och samtidigt kommunalfullmäktigeledamot för Nationella fronten? Hur är det att vara ung inuit i Nunavut i arktiska Kanada? Omvärldsmagasinet pangea.nu sändes på TV4. Nu har reportrarna skrivit ner sina berättelser. Det är en intressant blandning av texter: om aidssmittade bögar i San Francisco som hävdar att aids inte finns, om nepalesiska kvinnor som säljs på bordeller i Indien, om kärleksmotell i Chile, om coola frillor i Freetown, om tårtkonspirationens ideolog. Allvarliga reportage och intervjuer varvas med lite lättsammare, och som läsare häpnar man gång på gång. Varför har vi inte fått veta att det ser ut så här i världen? Miljoner ungdomars liv pågår vid sidan av den traditionella nyhetsrapporteringen, och då handlar det om det som är viktigt i livet: kärlek, musik, arbete, sex och politik. Medverkande skribenter: Ivàn Blanco, Lottie Cronestrand, Kattis Hellberg, Fredrik Lundberg, Viktor Nordenskiöld, Kajsa Boglind Wierup, Jenny Östergren, samt Wanda Bendjelloul, som också är bokens redaktör.

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

Unga vuxna

Språk

Svenska

Originalspråk

Svenska

Publiceringsdatum

2003-07-18

Omslagsfotograf

Iván Blanco, Wanda Bendjelloul

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789188879516

Antal Sidor

168

Ryggbredd (mm)

12

Höjd (mm)

200

Vikt (kg)

0.371

Bredd (mm)

200

Format

Häftad

 

Klasschatten och andra berättelser för dig på mellanstadiet

Om boken

Någon gillar någon i smyg. Någon annan hatar rasternas bollsporter. Någon känner sig ensam och någon har en oväntad hemlighet gömd i sin garderob.

Det är bara några av händelserna i denna antologi för mellanstadiet där skola, kompisar, familj och livet i allmänhet står i fokus. Det är roligt, spännande, pirrigt och kanske lite läskigt. Precis som livet är.
Medverkar gör bland andra: Reyhaneh Ahangaran, Emma Askling, Cina Friedner, Fabian Göransson, Loka Kanarp, Alex Khourie, Oskar Kroon, Petra Mede, Mårten Melin och Sannah Salameh.

Antologi

Klasschatten och andra berättelser för dig på mellanstadiet

Roliga ramsor

Om boken

Kan du fortsättningen på En sjöman for till aj, aj aj? Och hur var det nu med Pelle Plutt eller råttan som kokar te? Här kommer en samlingsvolym med alla de bästa ramsorna, rimmen, tungvrickarna och gåtorna. Både välkända ramsor och sådana du kanske aldrig hört förut. Här finns också klapplekar, räkneramsor, hopprepslekar och mycket annat skoj. Passar perfekt på skolgården eller i förskolan. Fräckt, klurigt och med bubblande språkglädje, med lekfulla, fnissiga bilder av Maria Källström.

Antologi , Maria Källström

Roliga ramsor

Hetare

Om boken

Jag hade onanerat mig igenom tre fjärdedels år med hjälp av bildmaterial som kommit till mig en julaftonsnatt. En hemlig film där jag smög ut i skogen med en kille. Någon som drog i mig under tallarna. Där jag fick känna på hans hårda, buktande skrev. Mjukt manchestertyg med bred ådring i. Bilderna skrämde mig först. Jag vaknade rädd. Gommen ännu söt av seg kola och polkagris. Hade de rätt? De ett år äldre killarna i skolan som skrek bögjävel efter mig? Hade jag blivit sådan här för att de skrikit så högt?
Ur Piruett av Kristofer Folkhammar

Hetare handlar om hungriga blickar, bultande skrev, blossande kinder och ansträngd andning. Om den första kärleken som kan göra ondare än den vassaste knivsudd. Och om den renaste och skäraste lyckan. Om skuld och skam, om förbjuden kärlek och om snuskiga tankar som inte tål dagens ljus. Om när pulsen sticker iväg och huden knottrar sig bara för att huvudpersonen vet att det inte finns någon annanstans på denna jord som hen hellre vill vara i just detta exakta ögonblick.

Vi gav ett tiotal orädda författare uppdraget att skriva varsin berättelse. Kravet var att inte stanna utanför sovrumsdörren, utan följa med in och låta läsaren vara med. Resultatet blev en samling heta berättelser om sex. Om kärlek. Och om bristen på det samma. Medverkar gör Anna Ahlund, Saga Becker, Moa Eriksson Sandberg, Kristofer Folkhammar, Pernilla Gesén, Anna Jakobsson Lund, Eli Levén, Sebastian Lönnlöv, Sara Lövestam, Sara Ohlsson, Joel Mauricio Isabel Ortiz.

Moa Eriksson Sandberg, Anna Ahlund, Kristofer Folkhammar, Pernilla Gesén, Anna Jakobsson Lund, Sara Lövestam, Sara Ohlsson, Sebastian Lönnlöv, Joel Almroth, Antologi , Saga Becker

Hetare

Relaterat