bok

Fantomen bor i Kazakstan

Pangea.bok

Antologi

Författare

Wanda Bendjelloul

Författare

Beskrivning

2003-07-18
Svenska
Unga vuxna

Författare

Antologi , Wanda Bendjelloul

pangea.bok Vad är det som händer i världen? Vad gör ungdomar när de inte kastar sten på Västbanken? Hur kan man vara invandrare och samtidigt kommunalfullmäktigeledamot för Nationella fronten? Hur är det att vara ung inuit i Nunavut i arktiska Kanada? Omvärldsmagasinet pangea.nu sändes på TV4. Nu har reportrarna skrivit ner sina berättelser. Det är en intressant blandning av texter: om aidssmittade bögar i San Francisco som hävdar att aids inte finns, om nepalesiska kvinnor som säljs på bordeller i Indien, om kärleksmotell i Chile, om coola frillor i Freetown, om tårtkonspirationens ideolog. Allvarliga reportage och intervjuer varvas med lite lättsammare, och som läsare häpnar man gång på gång. Varför har vi inte fått veta att det ser ut så här i världen? Miljoner ungdomars liv pågår vid sidan av den traditionella nyhetsrapporteringen, och då handlar det om det som är viktigt i livet: kärlek, musik, arbete, sex och politik. Medverkande skribenter: Ivàn Blanco, Lottie Cronestrand, Kattis Hellberg, Fredrik Lundberg, Viktor Nordenskiöld, Kajsa Boglind Wierup, Jenny Östergren, samt Wanda Bendjelloul, som också är bokens redaktör.

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

Unga vuxna

Språk

Svenska

Originalspråk

Svenska

Publiceringsdatum

2003-07-18

Omslagsfotograf

Iván Blanco, Wanda Bendjelloul

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789188879516

Antal Sidor

168

Ryggbredd (mm)

12

Höjd (mm)

200

Vikt (kg)

0.371

Bredd (mm)

200

Format

Häftad

 

Roliga ramsor

Om boken

Kan du fortsättningen på En sjöman for till aj, aj aj? Och hur var det nu med Pelle Plutt eller råttan som kokar te? Här kommer en samlingsvolym med alla de bästa ramsorna, rimmen, tungvrickarna och gåtorna. Både välkända ramsor och sådana du kanske aldrig hört förut. Här finns också klapplekar, räkneramsor, hopprepslekar och mycket annat skoj. Passar perfekt på skolgården eller i förskolan. Fräckt, klurigt och med bubblande språkglädje, med lekfulla, fnissiga bilder av Maria Källström.

Antologi , Maria Källström

Roliga ramsor

Relaterat

Fluff

Om boken

Fluff! ropar jag.
FLUFF! skriker jag.Fluff, gråter jag.Men du är borta.Om man har en liten kanin som man älskar över allt annat är det lätt att tänka på alla faror som lurar. Skator med vassa näbbar, hungriga örnar och fästingar i gräset. Nej, då är det säkrast för en liten kanin som Fluff att stanna hemma, inne i sin trygga bur. Men på sommarens soligaste dag händer det värsta. Fluff tar ett skutt ut genom dörren – in i det höga gräset – och är försvunnen. Nu börjar sökandet efter en liten, vit och fluffig kanin. Han måste hittas! Fast tänk om Fluff inte alls är borta, bara någon annanstans? Och tänk om det finns mer att hitta, där ute i det fria?Prisbelönta Annica Hedin skildrar mästerligt och finurligt något så sorgligt som att tappa bort ett husdjur. Och kan man skydda den man älskar mot allt som är farligt? Med färgsprakande och uttrycksfulla illustrationer av Erik Svetoft.

Annica Hedin, Erik Svetoft

Fluff