bok

Fantomen bor i Kazakstan

Pangea.bok

Antologi

Författare

Wanda Bendjelloul

Författare

Beskrivning

2003-07-23
Svenska
Unga vuxna

Författare

Antologi , Wanda Bendjelloul

pangea.bok Vad är det som händer i världen? Vad gör ungdomar när de inte kastar sten på Västbanken? Hur kan man vara invandrare och samtidigt kommunalfullmäktigeledamot för Nationella fronten? Hur är det att vara ung inuit i Nunavut i arktiska Kanada? Omvärldsmagasinet pangea.nu sändes på TV4. Nu har reportrarna skrivit ner sina berättelser. Det är en intressant blandning av texter: om aidssmittade bögar i San Francisco som hävdar att aids inte finns, om nepalesiska kvinnor som säljs på bordeller i Indien, om kärleksmotell i Chile, om coola frillor i Freetown, om tårtkonspirationens ideolog. Allvarliga reportage och intervjuer varvas med lite lättsammare, och som läsare häpnar man gång på gång. Varför har vi inte fått veta att det ser ut så här i världen? Miljoner ungdomars liv pågår vid sidan av den traditionella nyhetsrapporteringen, och då handlar det om det som är viktigt i livet: kärlek, musik, arbete, sex och politik. Medverkande skribenter: Ivàn Blanco, Lottie Cronestrand, Kattis Hellberg, Fredrik Lundberg, Viktor Nordenskiöld, Kajsa Boglind Wierup, Jenny Östergren, samt Wanda Bendjelloul, som också är bokens redaktör.

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

Unga vuxna

Originalspråk

Svenska

Språk

Svenska

Publiceringsdatum

2003-07-23

Omslagsfotograf

Iván Blanco, Wanda Bendjelloul

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789188879516

Antal Sidor

168

Ryggbredd (mm)

12

Höjd (mm)

200

Vikt (kg)

0.371

Bredd (mm)

200

Format

Häftad

 

Vi upptäcker naturen

Om boken

”Full med lättlästa fakta om det lilla och det stora /…/ De färgglada bilderna är välvalda och styckena så finurligt infogade att boken upplevs som en helhet. /…/ Utmärkt!"
Helhetsbetyg: 5 av 5. – Uno Nilsson. Bibliotekstjänst
Ut och upptäck! Här kommer en lekfull och faktaspäckad antologi med allt du behöver veta om våra vanligaste växter och djur. Lär dig se skillnad mellan en torsk och en gädda, hur honung blir till och vilket fotspår som hör till vilket djur i skogen. Dessutom får du pysseltips om hur man färgar vitsippor, gör egna såpbubblor eller planterar harpluttar. Och mycket mer!Bakom text och bild står några av våra allra största barnboksskapare: Emma AdBåge, Sarah Sheppard, Björn Bergenholtz och många fler. En matig samlingsvolym som inspirerar till utflykter i skog och mark under alla fyra årstider, och som lyfter fram allt vackert som finns omkring oss - som vi måste vara rädda om.

Sarah Sheppard, Emma AdBåge, Björn Bergenholtz, Antologi , Ulf Svedberg, Martin Emtenäs, Julia Undén Wiberg, Lars Klinting, Charlotte Ramel, Sven Nordqvist, Sarah Sheppard, Emma AdBåge, Cecilia Heikkilä, Charlotte Ramel, Lena Anderson, Björn Bergenholtz, Lars Klinting, Maja Sten

Vi upptäcker naturen

Roliga ramsor

Om boken

Kan du fortsättningen på En sjöman for till aj, aj aj? Och hur var det nu med Pelle Plutt eller råttan som kokar te? Här kommer en samlingsvolym med alla de bästa ramsorna, rimmen, tungvrickarna och gåtorna. Både välkända ramsor och sådana du kanske aldrig hört förut. Här finns också klapplekar, räkneramsor, hopprepslekar och mycket annat skoj. Passar perfekt på skolgården eller i förskolan. Fräckt, klurigt och med bubblande språkglädje, med lekfulla, fnissiga bilder av Maria Källström.

Antologi , Maria Källström

Roliga ramsor

Relaterat