Greta Boström

Foto av:

Albin Händig

Greta Boström är född 1984 och bosatt i Nacka utanför Stockholm. Vid sidan av jobbet som jurist studerar hon kreativt skrivande vid Linnéuniversitet och har skrivit två romaner, debuten Flickan i grottan (2023) och Skuggreglerna som utkommer våren 2024.

Relaterat

Skuggreglerna

Om boken

"ett måste för alla hästintresserade som tidigare fastnat för Ingelin Angerborns mysrysare" – BTJ
Det konstiga började samma dag som Bagheera satte sina hovar på vår stallplan. Småsaker till en början. En borste på fel ställe, en stängd dörr som plötsligt stod öppen. En vag känsla av att någon varit där.Alla tycker att gården där Lo bor ser ut som en sagovärld. De vackra husen, näckrosdammen, parken och hagarna. Själv tycker Lo att det enda sagolika med hennes liv är hingsten Bagheera, Los alldeles egna guldpanter.Men redan samma kväll som han kommer till stallet börjar märkliga saker hända. Lampor som lyser fast de är trasiga och oförklarliga fotspår i snön. Är det någon där? Eller något?En som inte är lika glad för Bagheera är storasyster Leah. När konkurrensen om sista platsen i hopplaget hårdnar, ställs den redan såriga syskonrelationen på sin spets.Kan det vara hon som gjort punka på Los cykel och brutit sig in i hennes skåp i skolan? Vem skulle det annars vara?För att förstå vad som händer börjar Lo gräva i den gamla gårdens historia – en historia som visar sig vara både mer skrämmande och brännande än hon någonsin kunnat ana.Skuggreglerna är en laddad berättelse om mod, längtan och förbjudna känslor. Får man ens hata sin egen syster?

Greta Boström

Skuggreglerna

Relaterade artiklar

De är nominerade till Crimetime Award

Greta Boström, Petrus Dahlin och Peter Bergting, har nominerats till Crimetime Award årets barndeckare 2023. Priset delas ut till en barnboksförfattare som skriver deckare eller spänning för barn 6–12 år. Nu kan du vara med och rösta!