IJustWantToBeCool avslutar humortrilogi

Foto av :

Kajsa Göransson

Publicerad:

2024-03-21

Nu kommer den tredje och avslutande delen i humorgruppen IJustWantToBeCools (IJWTBC) succéserie Skurkarnas skurk. Hjältus tårar är ett hisnande, skruvat och fartfyllt äventyr där frågan om vem som egentligen är hjälte ställs på sin spets och där allt kan gå precis hur som helst.

Skurkrektorn har panik. Skurkarnas skurk kommer när som helst att attackera Skurkskolan, men för att förgöra dem alla behövs de mystiska dropparna ”Hjältus tårar”. Stephanie, Sven och de andra på skolan måste göra allt de kan för att hitta de försvunna tårarna först. Var de nu kan finnas ...

IJWTBC debuterade som författare 2022 och att gå från rörlig bild till skriven text var något gruppen såg på med skräckblandad förtjusning. Skulle de lyckas överföra sin humor från film till bok? Det nya formatet gjorde också att gruppen kunde strunta i alla typer av begränsningar kring vad som var tekniskt möjligt eller vad som rymdes i en budget. Vilken möjlighet!

– I böckerna har vi kunnat berätta en historia som vi skulle haft väldigt svårt att berätta i någon annan form än just en bok. Spökvärldar, arméer av skurkar, för att inte tala om ett oändligt aggressivt treårigt barn med förmågan till diverse akrobatiska konster hade varit otroligt svårt för oss att få till på film, säger IJWTBC.

De två första böckerna i serien, Skurkskolan och Förrädaren, har toppat försäljningslistorna och vunnit både Storytel Awards och Adlibrispriset. Det är dubbla känslor hos humorgruppen när de nu avslutar bokserien med Hjältus tårar.

– Vi kommer verkligen sakna den värld vi byggt i Skurkarnas skurk, men samtidigt känns det skönt att få ta en liten paus. Vi har skrivit väldigt mycket de senaste tre åren och vi tror det är bra för oss att ta ett steg tillbaka ett tag för att sedan återvända med ny energi. Och vem vet, då kanske vi återvänder tillbaka in i skurkvärlden. Eller en helt ny. Vi har inte riktigt bestämt oss än.

Relaterat

Hjältus tårar

Om boken

Skurkrektorn har panik. Skurkarnas skurk kommer när som helst att attackera Skurkskolan. För eleverna innebär det ett avbrutet påsklov, ett proppfullt schema och enorma säkerhetsåtgärder. Men det Skurkarnas skurk behöver för att kunna bli den värsta super-dunder-mega-jätte-skurken och förgöra dem alla, är de mystiska ”Hjältus tårar”. Stephanie, Sven och de andra på skolan måste göra allt de kan för att hitta de försvunna tårarna först. Var de nu kan tänkas vara …
Den avslutande delen i humorgruppen IJustWantToBeCools (IJWTBC) succéserie Skurkarnas skurk är ett hisnande, skruvat och fartfyllt äventyr, där frågan om vem som egentligen är hjälte ställs på sin spets och där allt kan gå precis hur som helst.

Victor Beer, Emil Beer, Joel Adolphson, IJustWantToBeCool , Kalle Landegren

Hjältus tårar

Förrädaren

Om boken

Stephanie ser fram emot en ny termin på Skurkskolan – trots allt som hände under den första.
Men när elever på skolan kidnappas av en mystisk figur inser hon att även denna termin kommer bli allt annat än normal. Inte blir det bättre av att hennes bästa vän Sven hamnar i kärlekstrubbel och att rektorn ger henne ett svårt uppdrag.Helt klart är det något som inte står rätt till och Stephanie måste ta reda på vad.Humorgruppen IJustWantToBeCool (IJWTBC) är tillbaka med en skruvad, fartfylld bladvändare för lässlukaråldern, där frågan om vem som egentligen är hjälte ställs på sin spets och där allt kan gå precis hur som helst.

Victor Beer, Emil Beer, Joel Adolphson, IJustWantToBeCool , Kalle Landegren

Förrädaren

Relaterade artiklar

Fyndigt om maktgalen utomjording

Kalle Landegren, som bland annat gjort succé som illustratör till "Skurkarnas skurk" av humorgruppen IJustWantToBeCool, kommer nu med sin första egna bok. Djingis erövrar planeter är ett bildburet rymdepos med skruvad humor!