Skurksuccén fortsätter

Foto av :

Kajsa Göransson

Publicerad:

2023-04-21

Förra året debuterade humortrion IJustWantToBeCool (IJWTBC) som författare med "Skurkarnas skurk: Skurkskolan". Boken låg på topplistorna under hela 2022 och läsarreaktionerna lät inte vänta på sig – gruppen hade lyckats med konststycket att överföra sin humor till bokform. Nu kommer uppföljaren till förra årets mest sålda barnbok!

I Skurkskolan fick vi träffa Stephanie som invigs i en värld där allt hon trott sig veta om sin framtid visade sig vara fel. Det var inte Superhjälteskolan eller Kontors-tråk-skolan som var de enda alternativen, i stället kom Stephanie in på Skurkskolan – skolan som skolar skurkar.

– Det var väldigt nervöst att släppa den första boken. Allt vi gjort innan har ju alltid varit digitalt, men nu skulle vi helt plötsligt släppa en fysisk bok där det inte gick att gömma sig bakom skådespeleri eller ljudeffekter. Men när boken väl släpptes och vi hörde hur mycket läsarna gillade den blev vi superglada, det var en otrolig lättnad att höra att vi lyckats överföra vår humor från det visuella till bokform, säger IJWTBC.

I bok två, Förrädaren, fortsätter de att utforska den värld de skapat. Frågan är hur skruvat och vrickat det kan bli? Huvudpersonen Stephanie ser fram emot att återvända till Skurkskolan men inser snart att även denna termin kommer att bli allt annat än normal. Kidnappningar, kärlekstrubbel och omöjliga uppdrag är det som väntar.

– Om man läst första boken har man nog förstått att vad som helst kan hända i skurkarnas skurk-världen, och om man inte förstod det då kommer man definitivt förstå det efter att ha läst Förrädaren, berättar IJWTBC. Den fortsätter där första boken slutade, och vi får följa Stephanie när hon försöker ta reda på mer om Skurkarnas Skurk, samtidigt som mystiska kidnappningar på skolan börjar ske …

Relaterat

Förrädaren

Om boken

Stephanie ser fram emot en ny termin på Skurkskolan – trots allt som hände under den första.
Men när elever på skolan kidnappas av en mystisk figur inser hon att även denna termin kommer bli allt annat än normal. Inte blir det bättre av att hennes bästa vän Sven hamnar i kärlekstrubbel och att rektorn ger henne ett svårt uppdrag.Helt klart är det något som inte står rätt till och Stephanie måste ta reda på vad.Humorgruppen IJustWantToBeCool (IJWTBC) är tillbaka med en skruvad, fartfylld bladvändare för lässlukaråldern, där frågan om vem som egentligen är hjälte ställs på sin spets och där allt kan gå precis hur som helst.

Victor Beer, Emil Beer, Joel Adolphson, IJustWantToBeCool , Kalle Landegren

Förrädaren

Relaterade artiklar

Fyndigt om maktgalen utomjording

Kalle Landegren, som bland annat gjort succé som illustratör till "Skurkarnas skurk" av humorgruppen IJustWantToBeCool, kommer nu med sin första egna bok. Djingis erövrar planeter är ett bildburet rymdepos med skruvad humor!