Karin Alvtegen

Media

Pressbilder

Karin Alvtegen, född 1965 i Huskvarna, är en av Skandinaviens mest lästa och uppskattade författare, känd för sina pregnanta personporträtt och psykologiska thrillers. Hon debuterade 1998 med Skuld, som följdes upp av omåttligt populära Saknad, Svek, Skam och Skugga.

Hennes första skönlitterära roman En sannolik historia utkom 2010. År 2016 utkom Nyckeln till Hinsides, den första delen i fantasyserien om den hemliga världen Hinsides som Karin skrivit tillsammans med sin son Albin Alvtegen. Den följdes av Hinsides brinner och Hinsides väktare

Karin Alvtegen är en av Sveriges mest lästa och uppskattade författare och hennes böcker har sålts till ett 30-tal länder. Hon har belönats med en lång rad fina priser som Glasnyckeln för bästa skandinaviska kriminalroman och Danska Deckarakademins Palle Rosenkranz' pris för årets bästa kriminalroman i Danmark. Hon har även nominerats till ett stort antal litteraturpriser, bland annat till två av världens mest prestigefyllda kriminallitterära priser, The CWA International Dagger och The Edgar Allan Poe Awards.

Relaterat

Hinsides väktare

Om boken

”För ovanare läsare, som vill bege sig till andra världar men snubblar över gammalmodiga ord i Narnia-serien och skräms av Harry Potter-böckernas längd och mängd, kan en resa till Hinsides vara precis lagom. Trilogin kan bli en portal till andra fantasyböcker – men med sin klurighet och värme är den också läsvärd i helt egen rätt.”
SvD om de första tre delarnaLinus vaknar upp av en främmande röst i sitt huvud. Han minns att han och Lionora vann striden mot Faselden, men något känns ändå fel. Väldigt fel. Eftersom Portalen rasat måste Linus återigen bege sig ensam genom Hinsides för att hitta en annan väg hem. Denna gång är inte det farligaste vad han möter, utan vad som redan finns inom honom.Linus återförenas småningom med Lionora och tillsammans står de inför utmaningar ingen av dem kunnat föreställa sig.Hinsides väktare är tredje delen i Hinsides-serien, skapad av Albin och Karin Alvtegen. Övriga delar i serien: Nyckeln till Hinsides, Hinsides brinner och Smittan i Hinsides.

Albin Alvtegen, Karin Alvtegen

Hinsides väktare