Åsa Karsin

Foto av:

Stefan Tell

Jag föddes 1969 och är uppvuxen och bosatt i Stockholm. Somrarna tillbringar jag i vårt hus i Skåne. Mina tre barn är min största inspirationskälla.

Jag har mest skrivit för riktigt små barn. Det är en spännande utmaning att kunna skriva en meningsfull historia med så lite text. Då krävs det ett bra samspel mellan text och bild. Jag både skriver och illustrerar mina böcker.

Det började med Folke-böckerna, som är en serie på fem småbarnsböcker. Folke vaknar upp varje morgon på olika humör, (t.ex. pussig, pruttig, nappig) och detta präglar såklart hans dag. Folkes typiska småbarnsbeteende gör böckerna både charmiga och roliga. Böckerna är översatta till danska och japanska.

Solvej är en annan filur som jag har skrivit om. Böckerna om Solvej är skrivna för lite äldre barn. Böckerna tar upp känslor om rätt och fel men utan pekpinnar. Solvej gör ständigt galna saker men med lite klokhet och ärlighet går allt att ordna upp. Det är perfekta böcker att fortsätta diskutera när man läst klart. Solvej-böckerna finns inlästa med Lill Lindfors för UR barnradio.

Jag har också skrivit och illustrerat böckerna om Ebba och Abbe, två små kompisar som helt går upp i olika småbarnssysslor. Antingen gör de bara farliga grejer eller så frossar de i snygga grejer. Någonstans i boken går det på tok och de behöver tröstas. Det är böcker som verkligen engagerar de små.

Djuren på Kolmården är en faktabok för barn. Här får du träffa de populäraste djuren på Kolmårdens djurpark. Man får följa den lilla ekorren Eddie när han berättar om djuren på ett lekfullt och lärorikt sätt.

Relaterat

Tora-lora-lej: Snöstjärnan

Om boken

Det är Toras första sportlov och hela familjen ska åka till fjällen! Åh, vad roligt det ska bli, tycker Tora, men redan i bilen blir det bråk. Lillebror Sam gallskriker efter en glömd cd-skiva och mamma orkar inte köra i oväsendet.

Ilska är ett genomgående tema i Åsa Karsins tredje bok om sjuåriga Tora. För oj vad arg man kan bli när skidorna krånglar eller när man glömt en favoritsak hemma. Och de vuxna kan också bli arga, till och med så arga att de viskbråkar på kvällen när de tror att barnen sover.

Åsa Karsin skriver enkelt och medryckande om en liten flickas vardag, fylld av glädje och en massa andra starka känslor. Böckerna om Tora är mysiga, tänkvärda och humoristiska. Stor stil och svartvita illustrationer gör att de lämpar sig väl för nybörjarläsarna.

Åsa Karsin

Tora-lora-lej: Snöstjärnan