bok

Ebba och Abbe gillar snygga grejer

Åsa Karsin

Författare

Åsa Karsin

Illustratör

Beskrivning

2009-03-23
Svenska
0-3

Författare

Åsa Karsin

Illustratör

Åsa Karsin

Ebba och Abbe gillar snygga grejer. Vackra kläder, tjusiga skor och långa halsband med färgglada pärlor. Men hur gör man om man är två och det bara finns ett långt halsband?

Två nya småbarnsböcker om de påhittiga tvillingarna Ebba och Abbe av Åsa Karsin!

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

0-3

Originalspråk

Svenska

Språk

Svenska

Publiceringsdatum

2009-03-23

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789173770361

Antal Sidor

32

Ryggbredd (mm)

8

Höjd (mm)

178

Vikt (kg)

0.173

Bredd (mm)

178

 

Tora-lora-lej: Snöstjärnan

Om boken

Det är Toras första sportlov och hela familjen ska åka till fjällen! Åh, vad roligt det ska bli, tycker Tora, men redan i bilen blir det bråk. Lillebror Sam gallskriker efter en glömd cd-skiva och mamma orkar inte köra i oväsendet.

Ilska är ett genomgående tema i Åsa Karsins tredje bok om sjuåriga Tora. För oj vad arg man kan bli när skidorna krånglar eller när man glömt en favoritsak hemma. Och de vuxna kan också bli arga, till och med så arga att de viskbråkar på kvällen när de tror att barnen sover.

Åsa Karsin skriver enkelt och medryckande om en liten flickas vardag, fylld av glädje och en massa andra starka känslor. Böckerna om Tora är mysiga, tänkvärda och humoristiska. Stor stil och svartvita illustrationer gör att de lämpar sig väl för nybörjarläsarna.

Åsa Karsin

Tora-lora-lej: Snöstjärnan

 

Relaterat

Äppelkänslan

Om boken

"Det här är en bilderbok som kommer att bli uppskattad. Av barn för att den hjälper dem att sätta ord på en känsla och av föräldrarna för att den hjälper dem att minnas."
Emelie Ljungberg, Östgöta CorrespondentenÄppelkänslan = saknad + stark kärlekDet börjar så bra, en ledig dag med spel, äpplen och kex. Sen blir det kaffe och mys i soffan. Det är underbart att bli kittlad, att bara få vara tillsammans. Men från ingenstans kommer ”läggdags” och plötsligt tar ilskan över, den mysiga lekstunden förvandlas till bråk. Varför blev det så här? Hur kan man bli så arg när man precis haft det så bra?Ingen kan som Emma och Lisen Adbåge skildra starka känslostormar, dumma bråk men också känslan i att få landa i en mjuk famn när ilskan lagt sig.

Lisen Adbåge, Emma AdBåge

Äppelkänslan