bok

Tora-lora-lej: Klubben

Åsa Karsin

Författare

Beskrivning

2011-04-05
Svenska
6-9

Författare

Åsa Karsin

I Tora-lora-lej: Klubben får vi möta sjuåriga Tora och lillebror Sam igen. Det är sommar och familjen har flyttat ut på landet.

Kanske är huvudpersonen i den här boken Muffi - Toras gosehund som hon inte kan leva utan. Hon vet att hon håller på att växa ur gosedjursstadiet men hon struntar i vad andra tycker. Tills hon träffar grannungarna på bryggan. Då börjar hon tvivla. Speciellt när Erik frågar hur gammal hon egentligen är. Och hon förstår att de har en klubb som hon väldigt gärna skulle vilja vara med i.

Efter ett tag får Tora chansen. De som har klubben ska ha loppis och då frågar en av tjejerna om hon också vill vara med och sälja. Så Tora bakar muffins och får några ljusstakar och lite annat av mamma som hon kan ta med. Och så tar hon med sig Muffi.

Loppisen går jättebra. Tora får till och med gå hem och hämta fler muffins. Allt går åt. Men när de ska packa ihop upptäcker Tora att Muffi är borta och blir förtvivlad. Kan det vara så illa att någon av killarna har sålt Muffi?

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

6-9

Språk

Svenska

Originalspråk

Svenska

Serie

Tora-lora-lej

Publiceringsdatum

2011-04-05

Läsordning

2

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789129677669

Antal Sidor

96

Ryggbredd (mm)

12

Höjd (mm)

216

Vikt (kg)

0.264

Bredd (mm)

150

Recensioner

”Mycket fint psykologiskt skildrat”/Norrtelje Tidning

"Det är mycket fint psykologiskt skildrat, och lika fint tecknat, av Åsa Karsin själv."Staffan Engstrand, Norrtelje Tidning

”En mysig, rolig och lite hemsk högläsningsbok”/ Skånska Dagbaldet

www.sn.se

”Bra på känslor”

"Karsin lyckas förmedla känslan av hur långt ett år är när man själv bara är sju, hur avlägsen förra sommaren är, hur man bara nästan kommer ihåg hur det brukar vara. /.../Det räcker som dramatisk idé. Karsin är dessutom bra på känslor - i förra boken var det förlusten efter en farfar som gestaltades med fingertoppskänsla. I Klubben blir Toras känslosvall efter ett försvunnet tygdjur minst lika övertygande."Cecilia Lindemalm, Södermanlands Nyheter

 

Solvej och tjottablängaren

Åsa Karsin, Åsa Karsin

Solvej och tjottablängaren

Solvej och häxan

Om boken

Solvej ska ställa till med ett lotteri. Hon ordnar med fina vinster. Sen ger hon sig ut för att sälja. Snart möter hon sin första kund. Men är det inte en häxa hon möter? Solvej ryser.

Åsa Karsin, Åsa Karsin

Solvej och häxan

 

Relaterat