bok

Tora-lora-lej: Klubben

Åsa Karsin

Författare

Beskrivning

2011-04-08
Svenska
6-9

Författare

Åsa Karsin

I Tora-lora-lej: Klubben får vi möta sjuåriga Tora och lillebror Sam igen. Det är sommar och familjen har flyttat ut på landet.

Kanske är huvudpersonen i den här boken Muffi - Toras gosehund som hon inte kan leva utan. Hon vet att hon håller på att växa ur gosedjursstadiet men hon struntar i vad andra tycker. Tills hon träffar grannungarna på bryggan. Då börjar hon tvivla. Speciellt när Erik frågar hur gammal hon egentligen är. Och hon förstår att de har en klubb som hon väldigt gärna skulle vilja vara med i.

Efter ett tag får Tora chansen. De som har klubben ska ha loppis och då frågar en av tjejerna om hon också vill vara med och sälja. Så Tora bakar muffins och får några ljusstakar och lite annat av mamma som hon kan ta med. Och så tar hon med sig Muffi.

Loppisen går jättebra. Tora får till och med gå hem och hämta fler muffins. Allt går åt. Men när de ska packa ihop upptäcker Tora att Muffi är borta och blir förtvivlad. Kan det vara så illa att någon av killarna har sålt Muffi?

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

6-9

Originalspråk

Svenska

Språk

Svenska

Serie

Tora-lora-lej

Publiceringsdatum

2011-04-08

Läsordning

2

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789129677669

Antal Sidor

96

Ryggbredd (mm)

12

Höjd (mm)

216

Vikt (kg)

0.264

Bredd (mm)

150

Recensioner

”Mycket fint psykologiskt skildrat”/Norrtelje Tidning

"Det är mycket fint psykologiskt skildrat, och lika fint tecknat, av Åsa Karsin själv."Staffan Engstrand, Norrtelje Tidning

”En mysig, rolig och lite hemsk högläsningsbok”/ Skånska Dagbaldet

www.sn.se

”Bra på känslor”

"Karsin lyckas förmedla känslan av hur långt ett år är när man själv bara är sju, hur avlägsen förra sommaren är, hur man bara nästan kommer ihåg hur det brukar vara. /.../Det räcker som dramatisk idé. Karsin är dessutom bra på känslor - i förra boken var det förlusten efter en farfar som gestaltades med fingertoppskänsla. I Klubben blir Toras känslosvall efter ett försvunnet tygdjur minst lika övertygande."Cecilia Lindemalm, Södermanlands Nyheter

 

Tora-lora-lej: Snöstjärnan

Om boken

Det är Toras första sportlov och hela familjen ska åka till fjällen! Åh, vad roligt det ska bli, tycker Tora, men redan i bilen blir det bråk. Lillebror Sam gallskriker efter en glömd cd-skiva och mamma orkar inte köra i oväsendet.

Ilska är ett genomgående tema i Åsa Karsins tredje bok om sjuåriga Tora. För oj vad arg man kan bli när skidorna krånglar eller när man glömt en favoritsak hemma. Och de vuxna kan också bli arga, till och med så arga att de viskbråkar på kvällen när de tror att barnen sover.

Åsa Karsin skriver enkelt och medryckande om en liten flickas vardag, fylld av glädje och en massa andra starka känslor. Böckerna om Tora är mysiga, tänkvärda och humoristiska. Stor stil och svartvita illustrationer gör att de lämpar sig väl för nybörjarläsarna.

Åsa Karsin

Tora-lora-lej: Snöstjärnan

 

Relaterat