bok

Tora-lora-lej: Önskelistan

Åsa Karsin

Författare

Åsa Karsin

Illustratör

Beskrivning

2010-08-17
Svenska
6-9

Författare

Åsa Karsin

Illustratör

Åsa Karsin

Snart är det jul och Tora och lillebror Sam har mycket att stå i. Det är pepparkakor som ska bakas, julklappar som ska fixas och så ska det bli luciatåg, både i skolan och hemma.

Tora har börjat skolan och där har fröken bestämt att det bara får finnas en lucia. När de lottar vinner Fanny och hon ser inte ens glad ut. Tora som så gärna ville vara lucia! Kanske går det att ordna på något sätt ändå ... Sam önskar sig en pulka i julklapp och Tora vill ha en kikare. Gosehunden Muffi vill ha en studsboll och en tomteluva. Allt är spännande och roligt, men så blir farfar plötsligt sjuk och hamnar på sjukhus.

Finstämt och enkelt om en liten flickas vardag, fylld av både glädje och sorg. Mysig och humoristisk vardagsskildring för nybörjarläsaren.

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

6-9

Originalspråk

Svenska

Språk

Svenska

Publiceringsdatum

2010-08-17

Läsordning

1

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789129675252

Antal Sidor

87

Ryggbredd (mm)

12

Höjd (mm)

216

Vikt (kg)

0.264

Bredd (mm)

150

Recensioner

”En enkel historia som berör djupt” /BT

"Jag måste erkänna att jag som recensent och läsare av mängder av barnböcker inte så ofta vare sig skrattar eller gråter. Men så är det här, jag blev så tagen av den här enkla men innehållsrika berättelsen att jag med en tår i ögonvrån var tvungen att lägga boken ifrånmig en stund. Åsa Karsin har på kornet fångat en liten tjej mitt i 7-årslivet."Eva Wahlström

bokhunger.blogg.se

”Den här boken gillar jag”

 

Tora-lora-lej: Snöstjärnan

Om boken

Det är Toras första sportlov och hela familjen ska åka till fjällen! Åh, vad roligt det ska bli, tycker Tora, men redan i bilen blir det bråk. Lillebror Sam gallskriker efter en glömd cd-skiva och mamma orkar inte köra i oväsendet.

Ilska är ett genomgående tema i Åsa Karsins tredje bok om sjuåriga Tora. För oj vad arg man kan bli när skidorna krånglar eller när man glömt en favoritsak hemma. Och de vuxna kan också bli arga, till och med så arga att de viskbråkar på kvällen när de tror att barnen sover.

Åsa Karsin skriver enkelt och medryckande om en liten flickas vardag, fylld av glädje och en massa andra starka känslor. Böckerna om Tora är mysiga, tänkvärda och humoristiska. Stor stil och svartvita illustrationer gör att de lämpar sig väl för nybörjarläsarna.

Åsa Karsin

Tora-lora-lej: Snöstjärnan

 

Relaterat