Sara Lundberg

Foto av:

Kajsa Göransson

Sara Lundberg har bland annat studerat på Konstfack och Kungliga Konsthögskolan. Hennes bok Vita streck och Öjvind blev nominerad till Augustpriset 2011, och sedan dess har hon fått ytterligare en nominering samt vunnit priset två gånger, nu senast 2017 med den uppmärksammade och kritikerrosade Fågeln i mig flyger vart den vill (som även belönades med Snöbollen 2018).

Relaterat

Jag och alla

Om boken

Hur skulle det kännas att susa fram längs motorvägen i sin pappas lastbil, eller att växa upp på en plats där det är krig, eller att få lov att göra precis vad man vill utan någon vuxen som säger till en? Det är några av de funderingar som barnen i Jag och alla har. Här får vi möta tio väldigt olika barn på tio olika platser, som alla funderar på hur det skulle vara att gå i någon annans skor.

2017 års Augustprisvinnare Sara Lundberg (Fågeln i mig flyger vart den vill) har tillsammans med den prisbelönta författaren Ylva Karlsson skapat en finstämd bok med enastående illustrationer där varje uppslag är ett eget konstverk. En bok som väcker tankar om likheter och olikheter, fördomar och identitet, perfekt att läsa tillsammans och samtala kring.

Ylva Karlsson, Sara Lundberg

Jag och alla

Relaterade artiklar

Jag och alla nominerad till Nordiska rådets barn- och ungdomslitteraturpris

I Jag och alla av prisbelönta duon Ylva Karlsson och Sara Lundberg möter vi tio olika barn på tio olika platser, som alla funderar på hur det skulle kännas att gå i någon annans skor.