bok

I Sameland

Daga Nyberg

Författare

Sara Lundberg

Illustratör

Beskrivning

2001-04-03
Svenska

Författare

Daga Nyberg

Illustratör

Sara Lundberg

Detaljer

Bokinformation

Originalspråk

Svenska

Språk

Svenska

Publiceringsdatum

2001-04-03

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789129653120

Antal Sidor

61

Höjd (mm)

220

Vikt (kg)

0.414

 

I Sameland

Daga Nyberg, Sara Lundberg

I Sameland

 

Jag och alla

Om boken

Hur skulle det kännas att susa fram längs motorvägen i sin pappas lastbil, eller att växa upp på en plats där det är krig, eller att få lov att göra precis vad man vill utan någon vuxen som säger till en? Det är några av de funderingar som barnen i Jag och alla har. Här får vi möta tio väldigt olika barn på tio olika platser, som alla funderar på hur det skulle vara att gå i någon annans skor.

2017 års Augustprisvinnare Sara Lundberg (Fågeln i mig flyger vart den vill) har tillsammans med den prisbelönta författaren Ylva Karlsson skapat en finstämd bok med enastående illustrationer där varje uppslag är ett eget konstverk. En bok som väcker tankar om likheter och olikheter, fördomar och identitet, perfekt att läsa tillsammans och samtala kring.

Ylva Karlsson, Sara Lundberg

Jag och alla

Relaterat

Nyheter

Jag och alla nominerad till Nordiska rådets barn- och ungdomslitteraturpris

I Jag och alla av prisbelönta duon Ylva Karlsson och Sara Lundberg möter vi tio olika barn på tio olika platser, som alla funderar på hur det skulle kännas att gå i någon annans skor.

Hur skulle det kännas att vara någon annan?

Hjalmar är en stillsam hen, Magdalena tänker på kriget långt borta och Nikki åker lastbil med pappa. I Jag och alla porträtteras tio 5-åringar av den prisbelönta duon Ylva Karlsson och Sara Lundberg. Barnen är lika och olika och undrar allihop nyfiket hur det skulle kännas att vara någon annan.