Mia Nilsson Evidon

Foto av:

Kajsa Göransson

Jag är född 1978 i Malmö och uppvuxen i Sydvästra Skånes sommarparadis Skanör-Falsterbo. Eftersom morfar, farfar och mamma målade fantiserade jag redan som barn om att jobba som konstnär. Allt medan jag växte upp utvecklades detta sen till en lust att jobba som illustratör. När gymnasiet var avklarat flyttade jag till London för att förverkliga min dröm. Ett inledande år på Chelsea College of Art följdes av tre år på St Martin's College of Art med inriktning illustration. Med en Bachelor of Art i bagaget gick jag vidare och studerade animation vid samma skola.

Numera är jag fullt sysselsatt med illustration och animation i London, där jag bor tillsammans med min make och min katt. Jag har haft möjlighet att medverka i fler roliga projekt än jag någonsin vågat drömma om – bland annat illustrationer för Dagens Nyheter, The Guardian, Vanity Fair och Vogue. Att kunna jobba på heltid med något man tycker så mycket om är en otrolig lyx, hoppas det kommer att fortsätta länge, länge.

Min främsta inspiration är min omgivning, att iaktta människor, djur och deras beteende. Min ateljé delar jag med fem andra illustratörer i Soho, så jag behöver inte gå långt för inspiration. Hittar jag det inte i samma rum, så finns det en mängd både vanliga och ovanliga människor väl till hands på Sohos gator.

Relaterat

Hösten - pyssla med mig

Om boken

Möt hösten med pyssel, tips och allt som hör till årstiden. Här får du massor av höstpyssel och gör det själv-tips på hur du exempelvis kan göra fina halsband av ekollon eller skapa masker till halloween och mycket annat roligt och kreativt.

Författare Anna Ribbing och illustratör Mia Nilsson gör tillsammans en serie pysselböcker om årstiderna.

Anna Ribbing, Mia Nilsson Evidon

Hösten - pyssla med mig