Mia Nilsson Evidon

Foto av:

Kajsa Göransson

Jag är född 1978 i Malmö och uppvuxen i Sydvästra Skånes sommarparadis Skanör-Falsterbo. Eftersom morfar, farfar och mamma målade fantiserade jag redan som barn om att jobba som konstnär. Allt medan jag växte upp utvecklades detta sen till en lust att jobba som illustratör. När gymnasiet var avklarat flyttade jag till London för att förverkliga min dröm. Ett inledande år på Chelsea College of Art följdes av tre år på St Martin's College of Art med inriktning illustration. Med en Bachelor of Art i bagaget gick jag vidare och studerade animation vid samma skola.

Numera är jag fullt sysselsatt med illustration och animation i London, där jag bor tillsammans med min make och min katt. Jag har haft möjlighet att medverka i fler roliga projekt än jag någonsin vågat drömma om – bland annat illustrationer för Dagens Nyheter, The Guardian, Vanity Fair och Vogue. Att kunna jobba på heltid med något man tycker så mycket om är en otrolig lyx, hoppas det kommer att fortsätta länge, länge.

Min främsta inspiration är min omgivning, att iaktta människor, djur och deras beteende. Min ateljé delar jag med fem andra illustratörer i Soho, så jag behöver inte gå långt för inspiration. Hittar jag det inte i samma rum, så finns det en mängd både vanliga och ovanliga människor väl till hands på Sohos gator.

Relaterat

Lilla sifferboken

Om boken

Följ med in i siffrornas underbara värld - fundera, klura och räkna dig fram!

Siffror finns överallt runtomkring oss utan att vi kanske tänker på det. Och tur är väl det. Hur ska vi annars kunna ta reda på hur mycket klockan är? Eller hur många chokladbitar som finns i asken?

På ett finurligt och lekfullt sätt får vi här bekanta oss med enskilda siffror och deras egenskaper, utforska hur de hänger ihop med språket samt annat nyttigt (och onyttigt) som har med siffror att göra.

Boken är fylld med härliga bilder med massor att upptäcka. Perfekt från 4 år och uppåt eller för alla de som är nyfikna på siffror.

Anna Ribbing och Mia Nilsson har gjort flera populära böcker tillsammans, till exempel Stora bildordboken och Engelska bildordboken.

Anna Ribbing, Mia Nilsson Evidon

Lilla sifferboken