bok

Mallan - Den tråkigaste dagen

Jonas Lindén

Författare

Mia Nilsson Evidon

Illustratör

Beskrivning

2015-08-28
Svenska
3-6

Författare

Jonas Lindén

Illustratör

Mia Nilsson Evidon

Det är sommar och det regnar. Mallans bästisbästis är bortrest och lillebror och pappa bara sitter vid köksbordet och babblar. Mallan tycker att det är världens tråkigaste dag. Men ute på gården träffar hon sin dagiskompis Olov. Och plötsligt är leken igång och det ena infallet ger det andra ...

Snigelkapplöpningen på bana med hopp blir ett äventyr där Blixten Sabelkorv och Snabbis tävlar mot varandra på den regnvåta asfalten. Mallan och Olov uppfinner hejaramsor i regnet, och pölar, blött gräs och lera är plötsligt bara härligt!

Några pressröster om boken:

"Fint om oväntad vänskap." SvD

"Jonas Lindéns text i kombination med Mia Nilssons bilder bjuder på hög igenkänning för både barn och föräldrar."
Nerikes Allehanda

"Mallan - den tråkigaste dagen är en riktigt fin debut som passar utmärkt för 3-5-åringar."
BTJ


Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

3-6

Originalspråk

Svenska

Språk

Svenska

Publiceringsdatum

2015-08-28

Läsordning

0

Produktion

Papper

Arctic Volume White

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789129695533

Antal Sidor

32

Ryggbredd (mm)

12

Höjd (mm)

286

Vikt (kg)

0.358

Bredd (mm)

219

Recensioner

www.svd.se

”Julklappstips: Fem bokfavoriter för de yngsta”

Erika Hallhagen, digital redaktör/biträdande redaktör för SvD Kulturs söndagsmagasin, tipsar om fem bilderboksfavoriter att lägga under granen, bl. a. Mallan - Den tråkigaste dagen.

www.arbetarbladet.se

”Berättelsen visar på barns härliga fantasi, hur sniglar kan få namn (Sabeltandade Blixten Bajskorv och Snabbis) och tävla i snigelrace. Om hur det är att vända den tråkigaste av dagar till något bra och få en ny kompis på vägen.”

”Mallan - den tråkigaste dagen är en riktigt fin debut som passar utmärkt för 3-5-åringar. Helhetsbetyg: 4.” /BTJ

”Text och bild är så på pricken igenkännerliga!” /Barnboksprat

” Jonas Lindéns text i kombination med Mia Nilssons bilder bjuder på hög igenkänning för både barn och föräldrar.” /Nerikes Allehanda

 

Kan du lyfta en fröken?

Om boken

Kim är starkast i 1B. Kanske starkast på hela lågstadiet? Han kan lyfta nästan allting, till exempel en fröken, eller en skolbänk, fast Lill-Jensa sitter ovanpå!
- Wow, säger alla. Kolla på Kim!
Men en dag börjar Adnan i klassen. Han kan lyfta en skolbänk hur lätt som helst, fast Lill-Jensa OCH Malou sitter på! Han kan till och med lyfta en rektor. Nu börjar en styrkemätning som snabbt urartar, för ingen kan väl lyfta en hel matsal! Eller?

Jonas Lindén, Per Gustavsson

Kan du lyfta en fröken?

 

Relaterat

Katterna som försvann

Om boken

Var katten är katterna?
En dag när farbrorn gick ut med soporna glömde han att stänga ytterdörren. När han kom tillbaka hade hans fem katter smitit ut! Den svarta, den vita, den gråa, den röda och den mittemellan. Allihop hade sprungit bort. Farbrorn ringde genast till polisen. Att hitta sånt som försvunnit är det poliser gör mest och bäst! Nästan, i alla fall ...En titta-hitta-bok full av roliga och kluriga detaljer. Leta i bilderna och se om du kan hjälpa de förvirrade poliserna att hitta de försvunna katterna!Björn Bergenholtz är en av våra största barnboksskapare. Han har gjort sig känd för sina makalösa bilder och berättelser som alltid innehåller en stor portion humor och finurlighet.

Björn Bergenholtz, Björn Bergenholtz

Katterna som försvann