Maria Fröhlich

Foto av:

Kajsa Göransson

Maria Fröhlich, född 1987, är författare, serietecknare och illustratör. Hon debuterade som illustratör i USA 2013 med serien The Man Who Forgot Ray Bradbury, baserad på Neil Gaimans novell.

På Rabén & Sjögren har hon tidigare gett ut Just nu har vi varandra, Nu leker vi! och Jag är inte sjuk! tillsammans med Sara Bergmark Elfgren. 2021 kom hennes första egna bilderbok, Ruby och Lejon.

Maria Fröhlich Marvel-debuterade i antologin MARVEL OF WOMEN #1 (april, 2021), där hon illustrerar en serie om Gamora från Guardians of the Galaxy.

Förutom författare och illustratör är Maria Fröhlich verksam som lärare på bland annat Konstfack. Hon är även ledamot i Svenska Barnboksakademin där hon efterträtt Gunilla Bergström på stol nr 12.

Relaterat

Ruby och trolldrycken

Om boken

Äntligen sommarlov! Ruby vill åka och bada, leka i lekparken, ha glass genast, men mamma är trött. Hur ska hon göra för att mamma ska orka? Herr Katt berättar att man kan blanda en trolldryck som gör att man blir pigg, men då behövs väldigt speciella ingredienser. Ruby och Herr Katt ger sig ut på trolldrycksjakt i skogen och får vara med om sitt livs äventyr!
Ruby och trolldrycken är en fin och fantastiskt illustrerad berättelse om gränslandet mellan verklighet och magi, om stora känslor och färgglada drömmar. Läsålder från ca 3-6 år.Maria Fröhlich är författare, serietecknare och illustratör. Ruby och trolldrycken är den andra boken i serien om Ruby.

Maria Fröhlich, Maria Fröhlich

Ruby och trolldrycken

Relaterade artiklar

Spännande sommaräventyr med magiska inslag

Ruby och trolldrycken är den internationellt uppmärksammade Maria Fröhlichs uppföljare på den omtyckta bilderboken Ruby och Lejon. Detta är en fin berättelse om att vara rädd och modig på samma gång – och att söka sig allt längre in i skogen.