Maria Fröhlich

Foto av:

Henric Lindsten

Maria Fröhlich, född 1987, är författare, serietecknare och illustratör. Hon debuterade som illustratör i USA 2013 med serien The Man Who Forgot Ray Bradbury, baserad på Neil Gaimans novell.

På Rabén & Sjögren har hon tidigare gett ut Just nu har vi varandra, Nu leker vi! och Jag är inte sjuk! tillsammans med Sara Bergmark Elfgren. Ruby och Lejon är hennes första egna bilderbok.

Maria Fröhlich Marvel-debuterade i antologin MARVEL OF WOMEN #1 (april, 2021), där hon illustrerar en serie om Gamora från Guardians of the Galaxy.

Förutom författare och illustratör är Maria Fröhlich verksam som lärare på bland annat Konstfack. Hon är även ledamot i Svenska Barnboksakademin där hon efterträtt Gunilla Bergström på stol nr 12.

Relaterat

De överblivnas armé

Om boken

En deprimerad nioåring som kör taxi.
En urstark vänlig vittra som lätt tappar humöret.
En före detta hustomte som jobbar som privatdeckare.

Det är bara några av de nya bekantskaper Dorian gör efter att han får veta att han är en bortbyting, ett mytiskt väsen som växt upp som människa. En ny svindlande verklighet öppnar sig, där hela naturen babblar på så att han håller på att bli tokig och en kolonistuga kan dölja en armé med planer på världsherravälde. Där döda smådjur i snabbmatslådor vaknar till liv, och den allvetande jätten Mimers huvud håller hov i en övergiven källarteater. Där ens föräldrar kanske inte är ens riktiga. Där allt är både vackrare, svårare och konstigare.

Dorian inser varför han alltid känt sig lite underlig. Men han inser också att han har krafter. Och att han kanske råkat använda dem för något helt fruktansvärt.

De överblivnas armé är första delen i Bortbytingar, en trilogi i ett nutida magiskt Stockholm där nordiska väsen lever dolda bland människorna och vardag och magi existerar sida vid sida.

Gustav Tegby, Maria Fröhlich

De överblivnas armé

Relaterade artiklar

Slänga eller rädda gosedjuret?

Ruby och Lejon är internationellt uppmärksammade Maria Fröhlichs första egna bilderbok. Det är berättelsen om Ruby – och dramatiken som följer när hennes bästa gosedjur hamnar i soptunnan.