bok

Ruby och Lejon

Maria Fröhlich

Författare

Maria Fröhlich

Illustratör

Beskrivning

2021-09-21
Svenska
3-6

Författare

Maria Fröhlich

Illustratör

Maria Fröhlich

Formgivare omslag

Sara R. Acedo

Lärarhandledning

RubyOchLejon.pdf

När blir man stor? När blir man för gammal för sitt gosedjur?

Ruby ska börja i skolan till hösten och tycker att hon blivit för stor för sitt gosedjur Lejon. Hon bestämmer sig för att slänga bort honom. Det känns rätt i stunden, men på kvällen är det omöjligt att sova. Ruby är orolig och tänker på Lejon som ligger ute i soptunnan, alldeles ensam och övergiven. Vågar hon ge sig ut i den mörka vinternatten för att rädda sin lejonvän? Om man är stor ska man väl vara modig?

Maria Fröhlich är författare, serietecknare och illustratör. Ruby och Lejon är hennes första egna bilderbok.

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

3-6

Originalspråk

Svenska

Språk

Svenska

Publiceringsdatum

2021-09-21

Produktion

Papper

Arctic matt/G-print

Miljömärkning

Ja

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789129734089

Antal Sidor

40

Ryggbredd (mm)

10

Höjd (mm)

261

Vikt (kg)

0.33

Bredd (mm)

202

Recensioner

Sydsvenskan

”Illustratören Maria Fröhlich tecknar fram ett barn som till slut struntar i andras förväntningar och följer sitt eget hjärta.” Shora Esmailian

BTJ

”Boken passar för pedagogiska samtal. Hög igenkänningsfaktor för barn och vuxen och flera snällgosiga scener med både mys och skratt.” Fredrik Wolf

 

Ruby och trolldrycken

Om boken

Äntligen sommarlov! Ruby vill åka och bada, leka i lekparken, ha glass genast, men mamma är trött. Hur ska hon göra för att mamma ska orka? Herr Katt berättar att man kan blanda en trolldryck som gör att man blir pigg, men då behövs väldigt speciella ingredienser. Ruby och Herr Katt ger sig ut på trolldrycksjakt i skogen och får vara med om sitt livs äventyr!
Ruby och trolldrycken är en fin och fantastiskt illustrerad berättelse om gränslandet mellan verklighet och magi, om stora känslor och färgglada drömmar. Läsålder från ca 3-6 år.Maria Fröhlich är författare, serietecknare och illustratör. Ruby och trolldrycken är den andra boken i serien om Ruby.

Maria Fröhlich, Maria Fröhlich

Ruby och trolldrycken

 

Relaterat

Nyheter

Spännande sommaräventyr med magiska inslag

Ruby och trolldrycken är den internationellt uppmärksammade Maria Fröhlichs uppföljare på den omtyckta bilderboken Ruby och Lejon. Detta är en fin berättelse om att vara rädd och modig på samma gång – och att söka sig allt längre in i skogen.

Slänga eller rädda gosedjuret?

Ruby och Lejon är internationellt uppmärksammade Maria Fröhlichs första egna bilderbok. Det är berättelsen om Ruby – och dramatiken som följer när hennes bästa gosedjur hamnar i soptunnan.

Illustratören Maria Fröhlich väcker internationellt intresse

Maria Fröhlich är författare, serietecknare och illustratör som nyligen Marveldebuterade i antologin Women of Marvel (2021) #1. Vi har sett henne berätta om sitt ”drömjobb” i både svt och tv4, och kan nu även höra henne intervjuas av BBC.

Den perfekta vab-boken!

Sara Bergmark Elfgren och Maria Fröhlich är tillbaka med en ny bilderbok som ger tröst under sjuka dagar.