Känn igen 250 djur och växter – barnens stora naturbok!

Foto av :

Foto: Lars Grönwall

Publicerad:

2018-03-20

Hur ser man skillnad på en mus och en råtta? Vilket träd kan bli högst? Och vilken insekt ”spottar” i gräset?

Sedan barnsben har Björn Bergenholtz varit intresserad, eller kanske mer nyfiket fascinerad, av djur. Det brukar synas i hans böcker. Nu finns äntligen en samlingsvolym med alla tio böcker i den populära naturserien Känn igen 25!

Känn igen 250 djur och växter gör dig till expert på allt från svampar och småkryp till blommor, fåglar, fjärilar och mycket, mycket mer! Slå föräldrarna på fingrarna med roliga fakta om olika arter och få dem att häpna när du känner igen en harkrank, stinksvamp eller näbbmus.

I korta texter och med tydliga bilder berättar Björn Bergenholtz allt du vill veta om arterna och du får handfasta tips och råd för skogsutflykten. Så packa ryggsäcken och ge dig ut i naturen med boken som guide!

Vid sidan av boken ger vi ut ett roligt frågespel för hela familjen och en rolig aktivitetsbok.

Frågespelet Känn igen djur och växter innehåller 250 fakta- och bildfrågor med tre svarsalternativ. I aktivitetsboken Känn igen djur och växter kan du pyssla, måla och lära dig fakta om våra vanligaste djur och växter.

Relaterat

Känn igen djur och växter - Pyssla, måla och lär dig fakta

Om boken

Känner du igen djuren, träden och blommorna i naturen?
Pysselboken är fylld av fakta, korsord, bildgåtor och andra smarta och roliga pyssel där man även får rita och färglägga.

Roliga och kluriga naturpyssel för alla som vill veta mer om djur och växter. Allt ifrån kryp och kräldjur till fiskar, blommor, fåglar och däggdjur ryms i denna pysselbok. Fågel, fisk eller mittemellan? Vilka djur gömmer sig i bilden? Hur många lingon finns det i skogen? Vilka träd och kottar hör ihop? Och kan du lösa blomsterordflätan?

Pyssla, måla och lär dig om våra vanligaste djur och växter! En rolig och klurig naturpysselbok som bygger på den populära faktaserien Känn igen 25.

Björn Bergenholtz, Björn Bergenholtz

Känn igen djur och växter - Pyssla, måla och lär dig fakta

Relaterade artiklar

9 nya pekböcker för de yngsta läsarna!

Nu finns flera nya pekböcker i tålig kartong med färgglada bilder och lagom lång text för de yngsta. Böcker som väcker lusten till naturen, som skildrar naturens under och bjuder på kära återseenden med Alfons Åberg, Lilla Anna och den lilla kaninen Obi. Böcker som tål att läsas om och om igen!