Tina Mackic

Foto av:

Kajsa Göransson

Tina Mackic är regissören, manusförfattaren och tv-producenten bakom barnsuccén Sommarskuggan. Hon har jobbat med programmet Sommarlov och har tidigare varit producent och reporter för populärkulturella program på Sveriges Radio. Hon är född 1986 och kommer från Kungälv. Tina debuterade som barnboksförfattare med Sommarskuggan och halloweenbuset 2019, då hon tog sin populäre tv-skurk till bokens värld. 2022 mottog hon Göteborgs Filmfestival Prismas hederspris för sitt arbete med just Sommarskuggan. Tina har även regisserat långfilmen ”LasseMajas Detektivbyrå – Skorpionens gåta”.

Relaterat

Sommarskuggan julpyssel

Om boken

Sommarskuggan och alla skugg-kompisar är tillbaka med julpyssel och bus. Vart har julklapparna tagit vägen? Kan du klura ut vägen fram till sommarskuggans gömställe? Och lyckas du färglägga rätt enligt koderna? I den här pysselboken kommer mycket roligt, klurigt och slemmigt att hända. Med fina klistermärken.

Tina Mackic, Johanna Arpiainen

Sommarskuggan julpyssel

Sommarskuggan och camping-buset

Om boken

Sommarskuggan har under flera somrar lurat barn och vuxna i programmet Sommarlov. Den magiska dräkten är ständigt på jakt efter sin utvalda person, om den skulle hitta den så blir Skuggan fulländad! Det får bara inte hända, och det är därför Struts fått uppdraget att se till att skuggkistan blir inlåst för alltid.

Samtidigt sitter bästisarna Agnes och Ailo på en camping i utkanten av staden som håller på att flytta. De har lekt samma skugglek minst hundra gånger, och nu är det inte kul längre. Men så hittar de en magisk ramsa på nätet - en ramsa som sägs kunna locka fram den riktiga Sommarskuggan ...

Tina Mackic, Johanna Arpiainen

Sommarskuggan och camping-buset

Relaterade artiklar

Nytt mysrysligt äventyr om Sommarskuggan

Alla barns favoritbusare är tillbaka och den här gången är det staden med alla runstenar som får besök!