bok

Sommarskuggan och julbuset

Tina Mackic

Författare

Johanna Arpiainen

Illustratör

Beskrivning

2024-09-27
Svenska
6-9

Författare

Tina Mackic

Illustratör

Johanna Arpiainen

Formgivare omslag

Pernilla Qvist

Mediekontakt

Sofia Bengtsson

Sommarskuggan, den svarta, luriga figuren som älskar att busa, har lurat barn och vuxna under flera somrar i SVT:s Sommarlov. Men äventyret tar inte slut där – det fortsätter i böckerna!

Sommarskuggan och julbuset är sjätte fristående boken där vi får följa Sommarskuggans framfart. Den magiska dräkten är ständigt på jakt efter sin utvalda person och om den skulle hitta den blir Skuggan fulländad. Det får bara inte hända! Vilken tur att det alltid finns några barn som kan hjälpa till att stoppa den store busaren … Den här gången får vi följa med till staden med de röda trähästarna. Där, djupt inne i den snötäckta skogen, ligger tomtens fabrik där nissarna jobbar för fullt för att bli klara med alla klappar till julafton. Men någon varit på lagret och stulit alla paket! Någon med gula ögon som gör stora fotavtryck i snön ... Om inte Jalle och Julia lyckas stoppa Sommarskuggan riskerar hela julen att bli förstörd.

Sommarskuggan är en av SVT Barns absolut mest populära karaktärer. De härligt mysrysliga böckerna är skrivna av Tina Mackic och färgstarkt illustrerade av Johanna Arpiainen.

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

6-9

Originalspråk

Svenska

Språk

Svenska

Serie

Sommarskuggan

Publiceringsdatum

2024-09-27

Läsordning

6

Produktion

Papper

Arctic Matt

Miljömärkning

Ja

Tryckeri/Producent

Livonia Print Ltd

Produktdetaljer

ISBN

9789129746983

Antal Sidor

112

Hållbarhet

 

Sommarskuggan julpyssel

Om boken

Sommarskuggan och alla skugg-kompisar är tillbaka med julpyssel och bus. Vart har julklapparna tagit vägen? Kan du klura ut vägen fram till sommarskuggans gömställe? Och lyckas du färglägga rätt enligt koderna? I den här pysselboken kommer mycket roligt, klurigt och slemmigt att hända. Med fina klistermärken.

Tina Mackic, Johanna Arpiainen

Sommarskuggan julpyssel

Sommarskuggan och camping-buset

Om boken

Sommarskuggan har under flera somrar lurat barn och vuxna i programmet Sommarlov. Den magiska dräkten är ständigt på jakt efter sin utvalda person, om den skulle hitta den så blir Skuggan fulländad! Det får bara inte hända, och det är därför Struts fått uppdraget att se till att skuggkistan blir inlåst för alltid.

Samtidigt sitter bästisarna Agnes och Ailo på en camping i utkanten av staden som håller på att flytta. De har lekt samma skugglek minst hundra gånger, och nu är det inte kul längre. Men så hittar de en magisk ramsa på nätet - en ramsa som sägs kunna locka fram den riktiga Sommarskuggan ...

Tina Mackic, Johanna Arpiainen

Sommarskuggan och camping-buset

 

 

Relaterat

Nyheter

Nytt mysrysligt äventyr om Sommarskuggan

Alla barns favoritbusare är tillbaka och den här gången är det staden med alla runstenar som får besök!

Barnens favoritskurk Sommarskuggan är tillbaka!

Tredje boken om barnens favoritskurk är här! I Sommarskuggan och camping-buset reser Sommarskuggan norrut till staden som håller på att flytta och gör som så många andra – ”hemestrar” på en camping.

Lättläst, fartfyllt och spännande!

Nu utökar vi vårt Lättläst-bibliotek med tre nya titlar. Perfekt för barnet som just börjat läsa själv! Böckerna har alltid både läsvänliga gemener samt pratbubblor med versal text.

Omåttligt populära Sommarskuggan busar i ny bok

Den första boken om den populära SVT-karaktären Sommarskuggan blev en av 2019 års stora läsarsuccéer – och nu är det dags för en efterlängtad uppföljare. Den här gången dyker alla barns favoritskurk upp på ett födelsedagskalas.

Skuggslem och bus med Sommarskuggan!

Sommarskuggan har under flera somrar busat med barn och vuxna i programmet Sommarlov och har blivit en superstjärna. Nu kommer äntligen den första boken om barn-tv:s främste busare!