Nils Andersson

Foto av:

Magnus Liam Karlsson

Nils Andersson, född 1979, skriver underfundiga barnböcker på rim. Mest kända är kanske pixiböckerna om Lillebror Berglund och jag samt bilderböckerna Pappor ska va tjocka, Mina husdjur och Våra stadsdjur. Han är även aktiv i musikvärlden. På 00-talet med sitt band Svensk Pop, och nu som soloartist under artistnamnet Nippe Svensk. Nils Andersson och Erik Svetoft tilldelades Lennart Hellsing-stipendiet 2021.

Relaterat

Jag tappade min tand

Om boken

Jag tappade min tand är en galen bilderbok på rim fyller ett hål i barnboksutgivningen. Boken bjuder på stor igenkänning i det fascinerande och speciella med att ha en lös mjölktand.
"Jag vickar och vickar och ingenting händeroch så kan det va när man vickar på tänderMan vickar och vickar i massor av darMan vickar och vickar, men tanden är kvar"En tand sitter löst, jättejättelöst. Den hänger bara på en tunn, tunn tråd i gapet. Det är så frestande att vicka, vicka, och vicka. Men så P L O P P lossnar faktiskt tanden. Äntligen! Tanden är ute, men var tog den vägen? Kvar är bara en glugg.Jag tappade min tand är skriven av uppmärksammade rimmästaren Nils Andersson som 2021 prisades med Lennart Hellsing-stipendiet. Illustrationerna är gjorda av populära finska Sanna Mander som belönats med Finlandiapriset och Rudolf Koivu-priset i hemlandet. Detta är Andersson och Manders första samarbete i bokform.Presstexter om Nils Anderssons tidigare böcker:”Våra stadsdjur är något så sällsynt som en bok som är rolig från början till slut.” Expressen”Nils Anderssons fyndiga rim ökar lusten att resten av dagen tala på vers .” Sydsvenskan”Rent språkligt är boken en pralin – med ordglädje som främsta eftersmak.” DN

Nils Andersson, Sanna Mander

Jag tappade min tand

Våra stadsdjur

Om boken

Våra stadsdjur är en rimmad bilderbok som galopperar, ilar och älgar fram över boksidorna. En tungvrickare som är perfekt för högläsning!

Snigeln glider, hästen rider
Seglar gör en havstulpan
Och en taxi med en tax i
åker också in till stan

I vår stad myllrar det av djur som gör de knäppaste, knasigaste saker och allt pågår samtidigt! Uvar som tjuvar och ålar som skålar samsas med en grispolis och flodhästgäst i den här fartfyllda och humoristiska bilderboken av den uppmärksammade duon Nils Andersson och Erik Svetoft som belönades med Hellsing-stipendiet 2021. En fartfylld och rolig bok i samma anda som kritikerrosade och prisade Mina husdjur som kom samma år.

En fantasieggande, komisk och färgstark bilderbok full av ordglädje och underbara bilder.

Sagt om Mina husdjur:
"Helt oemotståndlig!" Ingalill Mosander, Aftonbladet

Nils Andersson, Erik Svetoft

Våra stadsdjur

Relaterade artiklar

Lekfullt om att tappa en tand

Jag tappade min tand är en bilderbok på rim som fyller ett hål i barnboksutgivningen. Boken bjuder på stor igenkänning i det fascinerande och speciella med att ha en lös mjölktand. Bakom boken står de prisade och kritikerhyllade Nils Andersson och Sanna Mander.