”En pralin – med ordglädje som främsta eftersmak”

Illustration av:

Erik Svetoft

Publicerad:

2021-03-08

Nils Andersson och Erik Svetoft är tillbaka i ett nytt samarbete som är lika galet som roligt. Bilderboken Mina husdjur är full av ordglädje och underbara bilder, och hyllas av en unison kritikerkör.

Välkommen hem till oss! Vi, djuren, har ockuperat ett stort hus, och här bor vi nu huller om buller, precis som vi vill. 

Här i husets alla salar
Bor det svalor, kor och valar
Finkar, taxar, storkar, starar
Minkar, laxar, sorkar, harar
Lamm och marult och lemur
Ja, helt enkelt massa djur!

Följ med på en husvisning och en uppvisning av rim och djur som gör de knäppaste, knasigaste saker. En tungvrickare som är perfekt för högläsning!

Här är några pressröster om boken: 

"Helt oemotståndlig!" Ingalill Mosander, Aftonbladet

"Nils Anderssons text rimmar in i minsta detalj. [...] Bilderna är fartfyllda, humoristiska och infallsrika." Kristianstadsbladet

”Rent språkligt är boken en pralin – med ordglädje som främsta eftersmak.” Dagens Nyheter 

"Allt detaljerat och underfundigt illustrerat på ett sätt som närmast påminner om Sven Nordqvists teckningar. Språket däremot, som delvis är skrivet på rim, är lika lekfullt som Lennart Hellsings." Torslanda Tidningen

”På snirkliga rim, fantasifulla tungvrickningar och zoologiskt minst sagt intressanta vägar leder författare och illustratör oss genom ett hus som inte liknar något annat.” Skånska Dagbladet

”De detaljrika illustrationerna kommer att blir populära bland barnen. De samverkar perfekt med texten – vidgar och stryker under på bästa sätt.” BTJ

 

Relaterat

Mina husdjur

Om boken

Mina husdjur är en rimmad bilderbok som spränger alla staket, burar och gränser. En tungvrickare som är perfekt för högläsning!

På skostället står skorna
På kostället står korna
Till skorna finns det skohorn
På korna finns det kohorn

Jackorna hänger vid rockarna
Tackorna hänger med bockarna
Hatten står på hatthyllan
Katten står på katthyllan

Uppe på mösshyllan
bor mina möss
I mössens mössor
bor mina löss

Välkommen hem till oss! Vi, djuren, har ockuperat ett stort hus, och här bor vi nu huller om buller, precis som vi vill.

Nils Andersson och Erik Svetoft i ett nytt samarbete som är lika galet som roligt. Följ med på en husvisning och en uppvisning av rim och djur som gör de knäppaste, knasigaste saker. Det är fantasieggande, skrattretande och vettlöst i denna färgstarka bilderbok full av ordglädje och underbara bilder. Så långt från vitt och fräscht du kan komma.

"Helt oemotståndlig!" Ingalill Mosander, Aftonbladet

Nils Andersson, Erik Svetoft

Mina husdjur

Relaterade artiklar

Lekfullt om att tappa en tand

Jag tappade min tand är en bilderbok på rim som fyller ett hål i barnboksutgivningen. Boken bjuder på stor igenkänning i det fascinerande och speciella med att ha en lös mjölktand. Bakom boken står de prisade och kritikerhyllade Nils Andersson och Sanna Mander.