Barnens egen Papphammar är tillbaka!

Foto av :

Illustratör: Pelle Forshed

Publicerad:

2020-03-16

Pelle Forsheds berättelser om Fjodor är lättlästa böcker i serieformat späckade med slapstickhumor, högt tempo och igenkänning, speciellt för lågstadiebarnen.

Nu kommer helt nya Fjodor tar sig vatten över huvudet och samtidigt utökade favoriten Fjodor hux flux.

Tvätta cykeln, hur svårt kan det vara? Kan man vara med på danstävling på skoldiscot utan att dansa? Finns det genvägar när man måste städa rummet? Åka pulka är ingen konst, men hur stannar man? Hur hittar man nåt gott att äta på vuxenkalas? Kan det vara kul att gå och handla? Är det svårt att åka inlines? Hur kan en slippa högläsa inför klassen?

Fjodor går i lågstadiet och möter en uppsjö av mer eller mindre krångliga situationer. Det är vardagsnära och samtidigt härligt skruvat.

– Fjodor fanns under många år i mina skissblock och anteckningar, som små oavslutade berättelser och klotter i kanterna. Men till slut hittade han ut, fick sitt namn och råkade ut för de mest märkliga saker, berättar Pelle Forshed. Det blev berättelser om när vardagen förvandlades till ett äventyr. När ingenting blir som man tänkt sig. Fjodor hamnar ofta i situationer som är lite jobbiga, pinsamma eller läskiga. Han försöker göra så gott han kan, men oftast blir allt bara värre – och sedan ännu värre. Men till slut går det oftast så dåligt att det plötsligt förvandlas till något bra.

Relaterat

Fjodor hux flux

Om boken

Hur hittar man nåt gott att äta på vuxenkalas? Kan det vara kul att gå och handla? Är det svårt att åka inlines? Hur kan en slippa högläsa inför klassen? Alla svaren finns i boken om Fjodor som går i lågstadiet.

Boken som kom 2017 har nu utökats med en nyskriven serienovell och återlanseras i nytt format.

Pelle Forshed, Pelle Forshed

Fjodor hux flux

Relaterade artiklar

Häng med till Zombieskolan

Zammy har en hemlighet – en riktig hemlighet – han är människa! Det är inget bra alls om man bor i Zombyberg, som Zammy och hans familj gör.