Lyssna till succéserien om Familjen Monstersson

Publicerad:

2020-07-03

Succéserien om Familjen Monstersson är en modern klassiker i kategorin lättläst och har älskats sedan första boken kom ut 2011. Nu finns böckerna om Ebba, Boris och de andra att lyssna på hos Storytel och de andra ljudbokstjänsterna. Skådespelaren Christian Fex läser.

Böckerna om Familjen Monstersson är skapade av superduon Mats Wänblad och Pelle Forshed!

Familjen Monstersson 1 – Min vän Boris 

Ebba har en ny vän som är jättetrevlig: Boris heter han. Men han och hans familj är inte vilka grannar som helst ... Ebbas nya vän Boris är faktiskt ett monster. Han bor i ett riktigt skräckigt kråkslott, hans pappa sover i en kista och hans mamma ser minst sagt speciell ut. Och vilken sällskapshund familjen Monstersson har – Mysis är inget litet gosedjur precis.

Familjen Monstersson 2 – Monstermaskerad 

Nu ska Monsterssons ha stor maskerad och Ebba blir förstås inbjuden. Men vad ska hon klä ut sig till? Hon rotar fram attiraljer till en häftig och skrämmande maskeraddräkt. Men vad klär Monsterssons och deras monstervänner ut sig till? Och vad krävs för att vinna pris för bästa maskeraddräkt? Ingenting blir som Ebba har tänkt sig.

Familjen Monstersson 3 – Ett monster sover över

Ebbas vän Boris ska sova över. Roligt, tycker Ebba. Och de får vara uppe precis hur länge de vill! Ebba har dukat upp framför teven. Popcorn och saft och chips och salta pinnar och lakritsremmar. Men Boris verkar inte njuta av allt det goda. Och han verkar inte gilla den tecknade filmen. Och när de ska ha kuddkrig är Boris inte alls på humör. Vad är det med honom? Han blir ju alldeles stel när de ska gå och lägga sig! Jag längtar hem, säger Boris. Jag längtar efter mamma och pappa.

Familjen Monstersson 4 – Gamen Polly rymmer

Ebba är hemma hos Boris och spelar fotboll inomhus. Det blir ganska svettigt, så Ebba öppnar fönstret. Hon tänker inte på att gamen Polly finns i rummet, och plötsligt har Polly rymt. De bara måste hitta henne, och helst innan Boris pappa märker att hon är borta! Boris och Ebba letar överallt. Först i trädgården och bakom garaget, men sedan kommer de på att Polly älskar kött – gärna kött från levande djur ...

Familjen Monstersson 5 – Ett monster går på bio

Idag ska Ebba och Boris gå på bio. Det finns två filmer att välja mellan: en läskig film om en varulv och en rolig film om ekorrar. Valet är enkelt, och filmen om varulven är otäck från första sekunden. Alla i publiken ryser och darrar - men ingen är förberedd på det verkliga slutet!

Familjen Monstersson 6 – Bada i silver 

Ebba och Boris vill åka och bada. Boris vet en jättefin strand med len sand och glittrande vatten. Det är som att bada i silver, säger Boris. Ebba och hela familjen Monstersson med husdjur klämmer in sig i bilen. Det blir väldigt trångt, men äntligen är de på väg! Fast först måste de stanna vid mataffären och handla. Och sen vid väskaffären. Och sen vill Boris pappa köpa en ny kista att sova i, när de ändå är ute och åker. Boris suckar, men Ebba gillar att åka bil. Till slut är de ÄNTLIGEN framme vid stranden. Men då har det hunnit bli kväll. Det är mörkt och sanden känns kall. Ebba är ledsen och besviken - det var ju inte så här det skulle bli! Eller?

Familjen Monstersson 7 – Mysis är sjuk

Mysis är sjuk! Han bara ligger och vill inte äta något. Ebba och Boris försöker med allt, men Mysis vill inte ens leka med bollen. Det finns bara en sak att göra: gå till veterinären.

Familjen Monstersson 8 – Monster-mysterium

Ebba och Boris ska vara ensamma hemma. Eller kanske inte riktigt ensamma, för Mysis är där också. Fast Mysis får inte vara i huset. Ebbas pappa är allergisk mot "såna där som Mysis". Men vad är Mysis egentligen för ett sorts djur?

Familjen Monstersson 9 – Vem bor i källaren? 

Ebba är hemma hos Boris när de plötsligt ser ett par lysande gula ögon i ett fönster i källaren. Vem kan det vara som gömmer sig där? Boris har ingen aning. Han har aldrig varit i källaren, han vet faktiskt inte ens hur man kommer ner i den.

Familjen Monstersson 10 – Monstervinter 

Det har snöat hela natten och Ebba och Boris ska iväg till pulkabacken. De har med sig varsin kälke och gamen Polly. Men Boris är inte riktigt glad trots att de har jättekul och susar nerför backen. Det tar ett tag för Ebba att lista ut vad det är som bekymrar Boris, men när hon väl gör det kommer hon på världens bästa överraskning för att göra honom glad igen!

Familjen Monstersson 11 – Ett monster på tivoli

Ebba, Boris och Ebbas pappa ska gå på tivoli. Ebba vill åka snabba, läskiga karuseller och Ebbas pappa vill köpa lotter. Boris har aldrig varit på tivoli, så han vet inte vad han vill göra. Men en sak är Boris och Ebba överens om: de ska utnyttja sina åkband så mycket det bara går! Det blir dödsloopar, spöktåg och kärlekstunnel – frågan är bara vad som är allra läskigast ...

Relaterade artiklar

Häng med till Zombieskolan

Zammy har en hemlighet – en riktig hemlighet – han är människa! Det är inget bra alls om man bor i Zombyberg, som Zammy och hans familj gör.