Bästa tipsen på allt kul man kan göra i skogen

Foto av :

Magnus Liam Karlsson

Publicerad:

2020-05-28

Välkommen in i skogen! Vad sägs om att bli en skogsakrobat, bajsdetektiv eller kanske en naturinspektör? I boken Kul i skogen ger Julia Wiberg, känd från SVT:s barnprogram Djur med Julia, sina allra bästa tips på vad man kan göra i skogen. För de fantasieggande illustrationerna står Maja Sten.

Skogen är en spännande och förtrollande plats, men vad ska man hitta på där egentligen? Julia Wiberg är kanske mest känd från SVT:s barnprogram Djur med Julia och i sin debutbok Kul i skogen ger hon sina allra bästa tips på allt skoj man kan göra i skogen.

– Jag saknade en busig och lättsam bok om skogen, säger Julia Wiberg. Jag upplever ibland att många inte riktigt vet vad de ska göra när de väl är ute i naturen med sina barn. Att det snarare blir en stress med kläder, matsäck och allt därtill. Jag vill ta bort trösklarna och visa på hur rolig skogen faktiskt kan vara.

Kul i skogen erbjuder roliga aktiviteter för alla. Man kan exempelvis bli en bajsdetektiv, göra en krypruta eller upptäcka alla spännande mönster som finns i naturen. Pysselsugen? Prova att skapa snygga halsband av rönnbär, och mycket mer.

– Jag är uppvuxen i en liten by i Västerbotten med skogen nästgårds. Därför har det varit naturligt för mig att använda skogen som lekplats. Och som jag älskar skogen. Jag blir stressad in i hjärtroten när jag inte har skogen nära. Det är ju en så otroligt magisk plats och ingenting doftar godare än mossa och barr!

Boken är också fullspäckad med spännande fakta, och med Maja Stens färgsprakande och fantasifulla illustrationer har skogen, djuren och växterna aldrig sett roligare ut.

– Det har verkligen varit en fröjd att få jobba med den här boken, säger Maja Sten. Dels för att jag älskar skog, växter och djur men också för att jag fått lära mig så mycket. Julia skriver så inspirerande att det är omöjligt att inte bli sugen på att gå ut i skogen. Jag har själv fått bli en naturdetektiv och gått ut och fotograferat, samlat löv och studerat vår halvtama ekorre på balkongen. Det har också känts viktigt att inspirera till att få barn nyfikna på naturen. Att göra det lustfyllt och kul.

Relaterat

Kul i skogen - Fakta, tips och lekar

Om boken

Välkommen in i skogen! En spännande och förtrollande plats, men vad ska man hitta på där egentligen?
Vad sägs om att bli en bajsdetektiv, en skogsakrobat eller kanske en experimentexpert?

Med låga trösklar ger Julia Wiberg, känd från SVT:s barnprogram Djur med Julia, sina allra bästa tips på allt kul man kan göra i skogen.

Är du en sån som älskar att klättra och klänga? Testa lekarna hänga gren eller hoppa pinnar! Är du nyfiken på små saker? Gör en krypruta eller upptäck alla spännande mönster som finns i naturen. Pysselsugen? Prova att skapa snygga halsband av rönnbär, och mycket mer. I skogen finns det verkligen något för alla!

Boken är fullspäckad med spännande fakta, och med Maja Stens färgsprakande och fantasifulla illustrationer har skogen, djuren och växterna aldrig sett roligare ut.

Julia Undén Wiberg, Maja Sten

Kul i skogen - Fakta, tips och lekar

Relaterade artiklar

Ny serie med enkla och roliga fakta

Julia Wiberg, populär barnprogramledare från bl. a. SVT:s Djur med Julia och författare till flera omtyckta barnböcker om djur och natur, står bakom en ny lekfull faktaboksserie med spännande ämnen för alla nyfikna barn i förskoleåldern.