Böcker för små djur- och naturälskare

Illustration av:

Hanna Granlund

Publicerad:

2023-03-13

Barnens favorit Julia Wiberg är tillbaka med två färgglada böcker som lockar de minsta att upptäcka skogen med alla sinnen.

Julia Wiberg känner vi från den populära programserien Djur med Julia på SVT Barn, podcasten Julias coola djur och hennes tidigare barnböcker Kul i skogen, Världens coolaste djur enligt Julia och Stora roliga skogsboken.

I Hej till alla djuren och Hej till allt i skogen finns mycket att peka på, känna igen och upptäcka: skogen är ju full av spännande djur! Myror som kryper, harar som hoppar, och titta uppe i trädet, en uggla! Vissa är svåra att få syn på, då kan man leta spår! Kanske hittar man bäverns matplats eller älgens bajs? I skogen finns också löv som prasslar, barr som kan stickas, mossa som doftar gott…

– I skogen kryllar det av liv och varelser och jag hoppas att de här pekböckerna inspirerar till att gå ut med sina barn i skogen. Att som vuxen försöka se skogen ur ett barns ögon. För barnens tunnelseende är fantastiskt och kan göra ett granbarr till extremt häftig upplevelse, säger Julia Wiberg.

Julia Wiberg vill uppmuntra de allra minsta att upptäcka skogen med alla sina sinnen: Hoppa i pölen, smaka på blåbären och klättra på stenen.

– Tänk att en enkel promenad i skogen kan bjuda in till en hel värld av lek och spännande upptäckter. Och att all skog vi har i Sverige är tillgänglig för oss alla! Det är faktiskt helt otroligt lyxigt!

Böckerna är illustrerade av Hanna Granlund, som bland annat skapat bilderna till den älskade serien Spöksystrar. I vår är hon dessutom aktuell som författare med poesiboken Ösregn och glitter.

– Hela arbetet med småbarnsböckerna kändes lustfyllt och kul för jag tycker så mycket om naturen. Det kändes riktigt lyxigt att få vara i skogen under arbetstid (genom bilderna på ritbordet)! Det allra roligaste var att rita mossa, säger Hanna Granlund.

Relaterat

Hej till alla djuren

Om boken

I skogen finns det massor av spännande djur. Myror som kryper, harar som hoppar, och titta uppe i trädet, en uggla! Vissa är svåra att få syn på, då kan man leta spår! Kanske hittar du bäverns matplats eller älgens bajs? Hej till alla djuren är en bok för de allra minsta om att upptäcka skogen och alla djur som bor där. Här finns mycket att peka på, känna igen och upptäcka. Den rytmiska texten och de ljuvliga bilderna gör detta till en bok att läsa om och om igen.
Julia Wiberg är barnens favorit med sin populära programserie Djur med Julia på SVT Barn, podcasten Julias coola djur och sina tidigare barnböcker Kul i skogen och Världens coolaste djur enligt Julia. Hanna Granlund är en populär illustratör som bland annat skapat bilderna till den älskade serien Spöksystrar.

Julia Undén Wiberg, Hanna Granlund

Hej till alla djuren

Relaterade artiklar

Ny serie med enkla och roliga fakta

Julia Wiberg, populär barnprogramledare från bl. a. SVT:s Djur med Julia och författare till flera omtyckta barnböcker om djur och natur, står bakom en ny lekfull faktaboksserie med spännande ämnen för alla nyfikna barn i förskoleåldern.