Barnens favorit presenterar världens mäktigaste djur

Illustration av:

Hedvig Häggman-Sund

Publicerad:

2021-06-01

Programledaren Julia Wiberg är tillbaka med en djurbok med den allra roligaste faktan om 12 coolaste djuren i världen. Det blir fart och humor i både text och bild, signerade Hedvig Häggman Sund, vars artwork följs av en nära en kvarts miljon på Instagram.

Visste du till att gorillor borstar tänderna med en pinne, koalaungar äter sin mammas bajs eller att kameleonter kan titta åt två olika håll samtidigt? Nähä, tänkte väl det. Men nu får alla nyfikna lära sig just det – och mycket annat – i Världens coolaste djur enligt Julia.

Här presenteras rolig och spännande fakta av barnens favorit Julia Wiberg.

– Jag är besatt av att läsa på om djur och se djurdokumentärer. Jag startade därför en podcast för barn på Spotify där jag, tillsammans med en känd gäst, pratar om riktigt coola djur. Sedan föll det sig naturligt att göra en bok i samma häftiga tema, säger Julia Wiberg, som är känd från SVT:s Djur med Julia, podden Julias coola djur och Youtube-kanalen Julias djur (ja, ni ser temat…).
I Världens coolaste djur enligt Julia har hon samlat sina 12 favoriter, oemotståndligt porträtterade av illustratören Hedvig Häggman-Sund.

– Jag ville att illustrationerna skulle kännas uttrycksfulla och roliga, och då brukar ett cartoonigt manér vara tacksamt. Man kan få fram väldigt många uttryck och det går att snabbt läsa av vad figurerna tänker och känner om man ger dem stora ögon och ögonbryn, säger Hedvig Häggman-Sund, som har ett av Sveriges största illustrationskonton på Instagram.

Hur får man 225 000 följare?
– När jag startade mitt konto 2013 och hade jag inte en tanke på att det en dag skulle bli min portfolio och nå ut till så många människor. Jag började posta mitt artwork där lite då och då, och kontot växte därefter. Jag tror det är viktigt att fokusera på att ha kul, vara snäll mot andra och bli bättre på det man gör. Att ha följare är en bonus, men det är inte slutmålet.

Tillsammans har denna nya barnboksduo skapat en färgglad bok med lättillgängliga och oväntade fakta! Läs, skratta och förundras tillsammans över allt som pågår i djurens värld!

– Det är en rolig och sprudlande bok fylld med oerhört coola djurfakta, säger Julia Wiberg. En perfekt bok för alla barn som gillar djur. Och om någon mot förmodan inte gillar djur kommer hen börja göra det efter att ha läst den här boken! Jag lovar!

Relaterat

Världens coolaste djur enligt Julia

Om boken

Rolig och spännande fakta av barnens favorit Julia Wiberg.

Läs, skratta och förundras tillsammans över allt tokigt, roligt och häftigt som pågår i djurens värld! Visste du till exempel att gorillor borstar tänderna med en pinne, koalaungar äter sin mammas bajs eller att kameleonter kan titta åt två olika håll samtidigt!

Julia Wiberg är känd från SVT:s "Djur med Julia", Spotifypodden "Julias coola djur", YouTube-kanalen "Julias djur" och sin blogg på Mama. I Världens coolaste djur enligt Julia har Julia samlat sina allra coolaste djur, oemotståndligt porträtterade av illustratören Hedvig Häggman-Sund. Tillsammans har de skapat en härligt rolig och färgglad bok med lättillgänglig och oväntad fakta!

En bok för djurälskare i alla åldrar!

Julia Undén Wiberg, Hedvig Häggman-Sund

Världens coolaste djur enligt Julia

Relaterade artiklar

Ny serie med enkla och roliga fakta

Julia Wiberg, populär barnprogramledare från bl. a. SVT:s Djur med Julia och författare till flera omtyckta barnböcker om djur och natur, står bakom en ny lekfull faktaboksserie med spännande ämnen för alla nyfikna barn i förskoleåldern.