Här är alla nya böcker i augusti

Publicerad:

2020-08-11

Experimentera med Alfons Åberg, ta del av nya sömnsagor, läs om hur det gick till när Mamma Mu och Kråkan möttes för första gången, möt ZombieLars och läs den spännande fortsättningen i sci-fi-serien Imperiets arvingar. Augusti bjuder på en fullmatad bokmånad!

Läsålder: 0-3 år

Alfons Åberg (figurskuren pekbok)

Läs och lek med Alfons på ett nytt sätt i denna Alfons-formade pekbok i storformat efter Gunilla Bergströms oemotståndliga bilder.

Jag målar med Alfons Åberg

En formskuren målarbok med Alfons Åberg. Roliga motiv baserat på Gunilla Bergströms originalillustrationer.

Läsålder: 3-6 år

Alfons Åberg undersöker och experimenterar

Alfons funderar och klurar mycket på varför saker är som de är. Varför smälter t.ex. isbitarna i saften och varför kommer det rök ur kastrullen när pappa kokar vatten? Gör enkla experiment tillsammans med Alfons av saker som redan finns hemma.

Alfons Åberg charader

Kan du visa ordet "snickra" utan att använda ord? Eller likna ett lejon med bara kroppen? Ett enkelt charadspel, roligt för hela familjen.

Alfons upptäcker och pysslar

Hur lång är Milla i förhållande till ett träd, eller en katt? Vilken färg får du om du blandar jordgubbssaft med blåbärssaft. En rolig pysselbok för vetgiriga.

Dorran går på loppis av Moa Eriksson Sandberg och Mari Ahokoivu

Moa Eriksson Sandberg och Mari Ahokoivu är tillbaka med en ny bok om den underbart bestämda Dorran och hennes familj. Rolig och fartfylld igenkänning för alla barnfamiljer!
Utgivningsdatum: 14 augusti

Sov gott! Sömnsagor och tips för en god natt av Helena Kubicek Boye och Laura Di Francesco

Äntligen en ny bok av författaren bakom succén Sömnsagor med fem helt nyskrivna sömnsagor och de allra bästa tipsen för en lugn och skön nattning. Helt enkelt den perfekta boken att ta till när barnet inte kan somna på kvällen!
Utgivningsdatum: 21 augusti

Juan och Rosalia: En kärlekshistoria av Barbro Lindgren och Eva Eriksson

Barbro Lindgren och Eva Eriksson har tillsammans skapat några av våra största bilderboksklassiker. Vi är många som skrattat med Max, njutit av den vilda bebins äventyr och gråtit floder till Andrejs längtan. Med boken om Juan och Rosalia har de återigen skapat bilderboksmagi!
Utgivningsdatum: 28 augusti

Halsduken av Stina Stoor och Johanna Häger

Stina Stoor debuterade 2015 med den uppmärksammande och prisbelönta Bli som folk. Halsduken är hennes första barnbok, det är en hyllning till leken och fantasin, men det är också en varm och öm skildring av relationen mellan en morfar och sitt barnbarn.
Utgivningsdatum: 28 augusti

När Mamma Mu mötte Kråkan av Jujja Wieslander och Sven Nordqvist

Det här är berättelsen om när Mamma Mu och Kråkan träffades för allra första gången. En berättelse om hur underbart det är med nya kompisar, men också om utmaningarna med att lära känna en svårflörtad Kråka.
Utgivningsdatum: 28 augusti

Mamma Mu och Kråkan Pusselbok: 5 pussel med 12 bitar i varje av Jujja Wieslander och Sven Nordqvist
Pussla ihop bilder i en bok med Mamma Mu och Kråkan! 5 olika pussel med 12 bitar i varje pussel.
Utgivningsdatum: 28 augusti

Mamma Mu och kråkan - lek med ord av Jujja Wieslander och Sven Nordqvist
Lös allt från ordflätor till rimlekar och bokstavspyssel tillsammans med vännerna Mamma Mu och Kråkan.
Utgivningsdatum: 28 augusti

Hösten - pyssla med mig av Anna Ribbing och Mia Nilsson Evidon

Möt hösten med pyssel, tips och allt som hör till årstiden. Sedan tidigare finns pysselböcker om våren och sommaren.
Utgivningsdatum: 28 augusti

Läsålder: 6-9 år

Nina i ettan av Emi Gunér och Loka Kanarp

Nina är trött på att vara lillasyster! Jämt får hon gå och lägga sig först och jämt får hon ärva Julias kläder. Men så berättar mamma något otroligt: Nina ska själv bli storasyster! Femte fristående boken om Nina, illustrerad av Loka Kanarp.

En egen mobil : Elsa Star 1 av Lena Lilleste och Johanna Arpiainen

Elsa drömmer om att bli youtuber. Hon kan inte tänka sig något roligare än att starta en egen kanal och lägga upp videos. Mamma och pappa har sagt att hon får göra det, men då måste hon ju ha en mobil. Men tänk om Elsa inte får en mobil i födelsedagspresent? Då är ju allt förstört! Elsa Star är en ny lättläst serie av författaren Lena Lilleste och tecknaren Johanna Arpiainen!

Familjen Monstersson: Pappa Monstersson fyller år av Mats Wänblad och Pelle Forshed

Pappa Monstersson älskar födelsedagar och imorgon fyller han år. Men Boris har ingen present, och han har inte så mycket pengar heller. Därför bestämmer sig Boris och Ebba för att själva göra en present. De kommer på en jättebra idé - de vet precis vad han behöver! Det är i alla fall vad de tror.

Vårt lilla landslag och stora klubben av Mats Wänblad och Maria Andersson Keusseyan

En morgon står det en kvinna och delar ut lappar på skolgården. Hon kommer från Storvikens SK och vill bjuda in alla barn till en fotbollsdag. Emi och Ficke bestämmer sig för att gå, och de tar med sig resten av Lilla landslaget. Men måste man vara med i en riktig klubb för att spela fotboll?

Fungarium av Ester Gaya och Katie Scott

De fantastiska faktaböckerna Animalium och Botanicum har gjort succé världen över. Nu får vi följa med på en fascinerande resa genom svamparnas rike! 

Typiskt på en tisdag av Emelie Andrén och Veronica Ljunglöf

Hugo och Vilma ska tälta ensamma i skogen. Det är jättekul så länge det är ljust ute. Men när mörkret sänker sig börjar det brumma konstigt och en mystisk skugga rör sig kring tältet. Kan det vara en björn som bara väntar på att äta upp dem?
Utgivningsdatum: 21 augusti

Spökhästen av Mårten Melin och Hanna Granlund

Ramona i Majs och Nilas skola är ledsen. Hennes favorithäst på ridskolan har dött och hon fick inte säga hejdå till honom. Men det kanske Maj och Nila kan hjälpa henne med? Maj är ju trots allt själv ett spöke.
Utgivningsdatum: 21 augusti

Läsålder: 9-12 år

Djuret av Petter Lidbeck

Signe och hennes kusin Elsa hittar en medvetslös man i skogen. När han vaknar upp grabbar han tag i Elsas jacka och drar henne till sig. "Djuret", säger han med skräck i rösten. Snart är Signe och Elsa indragna i ett mystiskt fall med oväntad upplösning.
Utgivningsdatum: 14 augusti

Bara vara vänner av Ina Lagerwall

En fristående fortsättning på Ina Lagerwalls hyllade debut Vi går varvet (nominerad till Barnradions bokpris 2020). Inkännande och enkelt om hur det är att stå på tröskeln till tonåren och inte riktigt veta vad man vill. Alla kan känna igen sig i skolmiljön och korridorernas maktspel.
Utgivningsdatum: 21 augusti

ZombieLars Bok 1: Levande olevande av Kim W Andersson, Thomas Seeberg Torjussen och Gisle Halvorsen

Lars är rätt ensam i skolan. Rektorn tror att lika barn leker bäst, och det gör livet svårt för den som är en zombie. Eller levande död som det faktiskt kallas.
Utgivningsdatum: 21 augusti

ZombieLars Bok 2: Vi och dom av Kim W Andersson, Thomas Seeberg Torjussen och Gisle Halvorsen

I bok 2 behöver Lars, Robert, Anna och Tess försvara sig och stå för vilka de är, på riktigt. Boken är, precis som bok 1, baserad på tv-serien med samma namn. Kärlek, mobbing och utanförskap i rolig och rapp tecknad serie.
Utgivningsdatum: 21 augusti

Väktarinnan av Åsa Rosén

Iza och hennes familj har lämnat sitt liv i storstan och flyttat till den lilla byn Kaulinpää uppe i Tornedalen. Iza tror lika lite som sin familj på några gamla tornedalska skrönor. Men så träffar hon Virva, en flicka som hon trodde var en låtsaskompis hon lekte med som barn ...
Utgivningsdatum: 21 augusti

Imperiets arvingar 3: Gravplaneten av Oskar Källner och Karl Johnsson

Alices och Elias nya hem, rymdskeppet Stillheten, har kraschat på Umbezra, det gamla Imperiets gravplanet. Där vandrar bara de döda. Det är i alla fall vad Stillhetens besättning tror, tills de får in en nödsignal från Alices och Elias mamma ... Den tredje delen i sci-fi-serien Imperiets arvingar.
Utgivningsdatum: 28 augusti

Läsålder: 12-15 år

På andra sidan bron av Hanna Jedvik

Joppe ligger på sjukhus efter att ha försökt hoppa från Älvsborgsbron. Och trots att det är Alma som ringt ambulansen som räddat hans liv, kan hon inte sluta gräma sig. Hur kan hon inte ha förstått att hennes bästa vän mått så dåligt?
Utgivningsdatum: 14 augusti

Klättra uppåt av Katarina Andersson von Bredow

Upp till nian har Victoria varit klassens mittpunk, men när hon börjar estetiska programmet på gymnasiet är plötsligt spelplanen en annan, med regler hon inte behärskar. Sista fristående delen i trilogin som börjar med Släppa taget och Tappa greppet.
Utgivningsdatum: 21 augusti


PS. Alla böcker har ännu inte kommit in i lager och visas därför inte på bild.
PS 2. Om datum saknas finns boken redan i butik.