Gnistrande julmagi med Astrid Lindgren

2020-11-24

Illustration av:

Ilon Wikland

Äntligen finns alla Astrids mest älskade julberättelser i en vacker samlingsvolym! Kom i stämning med Pippi, Madicken, Emil och alla de andra favoritfigurerna. Boken är lite av en smällkaramell med klassiska färgillustrationer av bland andra Ilon Wikland, Björn Berg, Ingrid Vang Nyman och Eva Eriksson.

Ladda upp inför julen med Astrid Lindgrens allra bästa och juligaste berättelser! I samlingsvolymen Vi har så roligt när det är jul hittar du för första gången en komplett samling med Astrids julberättelser – som passar både stora och små.

Kryp upp i soffan med någon du tycker om och läs om hur man firar jul i Bullerbyn, hemma hos Madicken och hos Lotta på Bråkmakargatan. Upplev julnattens magi i den nya klassikern Räven och tomten och följ med Pippi på en hejdundrande julgransplundring. Julen hade en särskild plats i Astrid Lindgrens hjärta, och hon berättade gärna om sina egna decemberminnen:

”Min barndoms jul var den rödaste, gladaste, mest ljustindrande och pepparkaksdoftande jul man kan begära, en hederlig gammaldags jul så som den firades överallt i bondehemmen för inte så otroligt länge sedan. Att berätta om den är som att ramsa upp vilken gammal julberättelse som helst, allt det där med slakt och korvstoppning och byk och brygd och bak och hämta julgran i skogen och sätta upp julkärvar åt sparvarna och gå runt i de små stugorna med smakbitar av julmaten. Jag försäkrar att det var som en gammal julberättelse alltihop.”

I Astrid Lindgrens sagovärld är julen också en tid att tänka på de som har det svårt, som när Emil ställer till med julkalas för hjonen i fattigstugan eller när Kajsa Kavat hjälper mormor med polkagrisförsäljningen på torget. Boken är genomillustrerad med klassiska färgbilder av alla de som bidragit till böckernas berömmelse. 

Boken innehåller: 
Hur vi firar jul i Bullerbyn. Bilder av Ilon Wikland.
Räven och tomten. Bilder av Eva Eriksson.
Titta Madicken, det snöar! Bilder av Ilon Wikland.
Det stora tabberaset i Katthult. Bilder av Björn Berg. Färgläggning: Matilda Ruta
Kajsa Kavat hjälper mormor. Bilder av Ilon Wikland.
Vi har så roligt när det är jul. Bilder av Ilon Wikland.
Pippi har julgransplundring: Bilder av Ingrid Vang Nyman.
Tomten är vaken. Bilder av Kitty Crowther.

Relaterat

Vi har så roligt när det är jul

Om boken

Kom i stämning inför julen med Astrid Lindgrens allra bästa och juligaste berättelser! I den här vackra samlingsvolymen hittar du Astrids mest älskade karaktärer och julfavoriter som passar både stora och små.

Kryp upp i soffan med någon du tycker om och läs om hur man firar jul i Bullerbyn, hemma hos Madicken och hos Lotta på Bråkmakargatan. Upplev julnattens magi i den nya klassikern Räven och tomten och följ med Pippi på en hejdundrande julgransplundring.

I Astrid Lindgrens sagovärld är julen också en tid att tänka på de som har det svårt, som när Emil ställer till med julkalas för hjonen i fattigstugan eller när Kajsa Kavat hjälper mormor med polkagrisförsäljningen på torget. Boken är genomillustrerad med klassiska färgbilder av Ilon Wikland, Björn Berg, Ingrid Vang Nyman och Eva Eriksson.

Den perfekta julklappen som räcker hela jullovet!

Astrid Lindgren, Ilon Wikland, Ingrid Vang Nyman, Eva Eriksson, Björn Berg, Kitty Crowther

Vi har så roligt när det är jul

Relaterade artiklar

Laga pannkakor som Pippi Långstump

Här är den – den perfekta kokboken för alla barn som bor ensamma i ett stort hus tillsammans med en apa och en häst. Men – den fungerar också utmärkt om man inte har en apa eller en häst. Om man till exempel bor med en familj som består av stora och små personer som bara vill laga eller baka något gott tillsammans. Vi firar boksläppet med att bjuda på receptet på Pippis pannkakor!