Deckarklubben De tre tigrarna är tillbaka!

Foto av :

Kajsa Göransson

Publicerad:

2021-03-23

I Guldkorset blir Ester, Harry och Sigge i deckarklubben De tre tigrarna indragna i ett nytt mysterium. Peter Lindström återvänder till Södermalm i Stockholm och låter verkliga platser och byggnader stå som kuliss till denna spännande och charmiga berättelse om tre vänner och deras äventyr.

Vatikanen har lånat ut ett par ovärderliga klenoder till två kyrkor i Stockholm – två kors av renaste guld som dessutom sägs ge lycka och ett rikt liv. Det dröjer dock inte länge förrän ett av korsen blir stulet. Stölden är otroligt skickligt utförd och polisen har inga spår alls att gå på. Deckarklubben De tre tigrarna bestämmer sig för att undersöka saken, och snart är de ett nytt klurigt fall på spåren. En gåtfull lapp i Katarina kyrka leder dem vidare till nervbitande spaningar på kyrkogårdar och bland Vitabergsparkens gamla kåkar.

Guldkorset är den andra spännande boken om Södermalmsdeckarna De tre tigrarna. Serien inleddes med Diamantkungen som nominerades till Svenska Deckarakademins pris Spårhunden.

– Att skriva om De tre tigrarna igen är som att återse några gamla vänner! Det är ett härligt gäng att umgås med och jag älskar att få vara med dem en stund och hänga med på deras upptåg. Jag vet inte alltid vad som ska hända när jag börjar skriva, så därför är det spännande även för mig att se hur allt ska sluta. Jag är säker på att vi har många fler mysterier att lösa tillsammans, säger Peter.

Författaren är uppvuxen i Sundsvall men bodde många år på Södermalm i Stockholm där serien utspelar sig.

– Kyrkor och kyrkogårdar är ju alltid spännande! Lämpligt nog ligger det två gamla fina kyrkor bara några kvarter från där De tre tigrarna bor, som passar utmärkt till ett spännande deckarfall. Precis som i Diamantkungen ville jag skapa ett mysterium där inte skurkarna stod i fokus utan barnens väg till att lösa brottet, hur deras kreativitet och mod tar dem närmare en lösning, berättar Peter.

Lindströms debut har jämförts med Kalle Blomkvist och Enid Blytons fem-deckare.

– Jag har alltid älskat böcker där författaren lyckas skapa en värld som man som läsare vill ta sig tillbaka till. Både Astrid Lindgren och Enid Blyton var mästare på det. Kanske kände recensenterna igen lite av den känslan i Diamantkungen? I böckerna om De tre tigrarna finns det ett deckarmysterium i centrum men berättelserna kretsar även kring de fria och självständiga barnen samt den fantasieggande och spännande miljö de befinner sig i. När man har läst färdigt en bok hoppas jag att man längtar tillbaka till deras vindsrum för att hänga lite mer med dem för ännu ett äventyr, avslutar Peter.

Sagt om Diamantkungen:
”Peter Lindström debuterar i bästa Blytonanda med en ny deckarserie för barn i mellanstadieåldrarna.” Smålandsposten

”Kan jämföras med en modern mästerdetektiven Blomkvist eller Lasse-Maja-serien.” Södermalmsnytt

”En trivsam, spännande och lagom klurig barndeckare som doftar Kalle Blomkvist.” BTJ

“Lättläst spänning i ny deckare för barn.” Ystads Allehanda

Relaterat

Guldkorset

Om boken

Vatikanen har lånat ut ett par ovärderliga klenoder till två kyrkor i Stockholm - två kors av renaste guld som dessutom sägs ge lycka och ett rikt liv. Det dröjer dock inte länge förrän ett av korsen blir stulet. Stölden är otroligt skickligt utförd och polisen har inga spår alls att gå på.

Ester, Harry och Sigge i deckarklubben De tre tigrarna bestämmer sig för att undersöka saken, och snart är de ett nytt klurigt fall på spåren. En gåtfull lapp i Katarina kyrka leder dem vidare till nervbitande spaningar på kyrkogårdar och bland Vitabergsparkens gamla kåkar …

Guldkorset är andra spännande boken om Södermalmsdeckarna De tre tigrarna. Första boken i serien, Diamantkungen, blev nominerad till Spårhunden 2020.

Pressröster om Diamantkungen:
"Denna första bok om Södermalmsdeckarna De tre tigrarna är en trivsam, spännande och lagom klurig barndeckare som doftar Kalle Blomkvist."
BTJ

"Peter Lindström debuterar i bästa Blytonanda"
Smålandsposten

Peter Lindström

Guldkorset

Relaterade artiklar

Feelgood-deckare för lågstadiebarnen

Deckarna på uppfinnargränd är en ny bokserie med mysiga och lagom spännande äventyr fulla av humor och härliga karaktärer. Följ med Alva och Abbe när de utreder mysterier med försvunna ormar och stulna racerbilar.