Bror till salu vinner Barnens Romanpris i Karlstad

Foto av :

Magnus Liam Karlsson

Publicerad:

2022-01-26

A.K. Sydegårds humoristiska debutbok Bror till salu har blivit framröstad till vinnare av Barnens Romanpris i Karlstad.

Barnens Romanpris i Karlstad är ett läsfrämjande projekt för årskurs 6 i Karlstads kommun som startade 2013. I år har 28 klasser, ca 650 elever, läst och röstat fram vinnaren. 

– Jag fattar knappt att jag fått det finaste priset man kan få som författare – det som man får från sina läsare!, säger A.K. Sydegård och fortsätter:

– Jag hoppas att boken fått många att skratta. Att skratta är viktigt, för att inte säga livsviktigt. Dessutom är det är extra kul att en rolig och anarkistisk tjej går hem – det behövs fler sådana huvudpersoner i böcker.

Så här lyder några citat från eleverna: 

”Jag tyckte att Bror till salu var bäst för att den var rolig och spännande på samma gång”

”För att den är både spännande och det är humor i den och när man väl börjat läsa den så är det svårt att sluta läsa”

”Väldigt igenkännbart, känner stor samhörighet och väldigt bra och målande beskrivningar. Jag är säker på att du vinner! Heja A.K. Sydegård! Du överträffade mina förväntningar”

Om boken: 

Bror till salu möter vi Zoe som har kommit på den perfekta affärsidén. Hon ska bli miljonär och det med hjälp av en irriterande kille som ser ut precis som Justin Bieber: Hennes brorsa. Det blir ett galet äventyr i rasande tempo! 

Priset har tidigare delats ut till bl. a. Ett annat jag: Projekt Gemini av Carin Gerhardsen och Petter Lidbeck och Tulpanpojken av Christina Wahldén. 

Relaterat

Bror till salu

Om boken

Det är en perfekt affärsidé och 13-åriga Zoe har allt som krävs: Ambitionen att bli världens yngsta it-miljonär. En mobil med bra kamera. Ett Instagramkonto med hundratusentals följare. Och förstås: en brorsa som ser exakt ut som Justin Bieber. Nästan.

Det finns bara en hake: Hon måste följa med familjen på semester till Grotta Misteriosa, en pytteliten håla i Italien, som knappt har fungerande wifi - och ingen täckning. Allt är som upplagt för katastrof. För Zoe. För affären. Eller är det? För så länge Zoe har brorsan i närheten och kan posta bilder på "Bieber" i badbrallor - brallor som hon sedan säljer till högstbjudande bland hans fans - går verksamheten bra. Nästan för bra. Dagarna blir allt mer kaotiska. Ska Zoe lyckas stoppa bollen hon satt i rullning, innan den kraschlandar?

Bror till salu är ett galet äventyr i rasande tempo. Det är originellt, enastående och hysteriskt roligt!

AK Sydegård

Bror till salu

Relaterade artiklar

En galen mormor, ett insta-konto och en enastående affärsidé

När 13-åriga Zoes excentriska mormor ber henne om hjälp att bli influenser (eller ”influensa”) rycker hon ut. Mot en ringa ersättning, såklart. Mormor till reapris är ett hysteriskt roligt äventyr – feelgood för alla tweenies.