Kalle Landegren

Foto av:

Magnus Liam Karlsson

Kalle Landegren är född 1987 och bor i Uppsala. Han är serietecknare, illustratör och konstnär.

Humor är hans signum, oavsett om han tecknar för barn eller vuxna. Nu ger han liv åt skurkar och hjältar i serien Skurkarnas skurk, en skruvad fartfylld bladvändare för slukaråldern med text av humorgruppen IJustWantToBeCool. 

Om Kalle fick välja mellan att vara hjälte eller skurk, skulle han vilja vara en skurk och bo i en dödskallegrotta på havets botten där han kunde påta med domedagsmanicker i lugn och ro. Men han tror att det ligger närmare till hands att han skulle vara en ganska halvdan hjälte med någon superkraft som ingen riktigt efterfrågar, typ att kunna slicka sig själv på nästippen.

Relaterat

Skurkarnas skurk 1

Om boken

Det är dags för det årliga inträdesprovet till Superhjälteskolan, och även om tolvåriga Stephanie tycker att superhjältar egentligen är ganska töntiga, är alternativet - den tråkiga kontors-tråk-skolan - ännu mindre lockande.

Men vad hon inte vet är att det finns en tredje möjlighet, Skurkskolan, som hon visar sig vara som klippt och skuren för.

På Skurkskolan lär man sig konsten att smyga, parkour för ondska och nunchucks för nybörjare. Där finns galna rektorn, Illavarslande Illvar, Bödeln och en minst sagt störande minirobot. Där finns också vännen Sven, som bär på ett otroligt mörker inom sig, tror han i alla fall, och stöddiga Waldemar som har något skumt i görningen.

Så står Skurk-vs-Hjälteturneringen för dörren och Stephanie tvingas möta sin ärkerival, superhjälteeleven Kajsa.

Efter att i tio års tid gjort succé med sina sketcher, webb- och ljudboksserier på såväl Youtube som SVT, debuterar nu humorgruppen IJustWantToBeCool (IJWTBC) i bokform med en skruvad, fartfylld bladvändare för lässlukaråldern, där frågan om vem som egentligen är hjälte ställs på sin spets och där allt kan gå precis hur som helst.

Victor Beer, Emil Beer, Joel Adolphson, IJustWantToBeCool , Kalle Landegren

Skurkarnas skurk 1

Relaterade artiklar

Youtube-trion IJWTBC blir författare

Efter att i tio års tid gjort succé med sina sketcher, webb- och ljudboksserier på såväl Youtube som i SVT, debuterar nu humorgruppen IJustWantToBeCool (IJWTBC) i bokform med nya serien Skurkarnas skurk.