Kalle Landegren

Foto av:

Magnus Liam Karlsson

Kalle Landegren är född 1987 och bor i Uppsala. Han är serietecknare, illustratör och konstnär.

Humor är hans signum, oavsett om han tecknar för barn eller vuxna. Nu ger han liv åt skurkar och hjältar i serien Skurkarnas skurk, en skruvad fartfylld bladvändare för slukaråldern med text av humorgruppen IJustWantToBeCool. 

Om Kalle fick välja mellan att vara hjälte eller skurk, skulle han vilja vara en skurk och bo i en dödskallegrotta på havets botten där han kunde påta med domedagsmanicker i lugn och ro. Men han tror att det ligger närmare till hands att han skulle vara en ganska halvdan hjälte med någon superkraft som ingen riktigt efterfrågar, typ att kunna slicka sig själv på nästippen.

Relaterat

Skurkarnas skurk 2

Om boken

Stephanie ser fram emot en ny termin på Skurkskolan – trots allt som hände under den första.
Men när elever på skolan kidnappas av en mystisk figur inser hon att även denna termin kommer bli allt annat än normal. Inte blir det bättre av att hennes bästa vän Sven hamnar i kärlekstrubbel och att rektorn ger henne ett svårt uppdrag.Helt klart är det något som inte står rätt till och Stephanie måste ta reda på vad.Humorgruppen IJustWantToBeCool (IJWTBC) är tillbaka med en skruvad, fartfylld bladvändare för lässlukaråldern, där frågan om vem som egentligen är hjälte ställs på sin spets och där allt kan gå precis hur som helst.

Victor Beer, Emil Beer, Joel Adolphson, IJustWantToBeCool , Kalle Landegren

Skurkarnas skurk 2

Relaterade artiklar

Skurksuccén fortsätter

Förra året debuterade humortrion IJustWantToBeCool (IJWTBC) som författare med "Skurkarnas skurk: Skurkskolan". Boken låg på topplistorna under hela 2022 och läsarreaktionerna lät inte vänta på sig – gruppen hade lyckats med konststycket att överföra sin humor till bokform. Nu kommer uppföljaren till förra årets mest sålda barnbok!