Spindelns list

40 spindel-sagor från Västafrika

Janne Lundström

Författare

Fibben Hald

Illustratör

Beskrivning

1995-08-08
Svenska

Författare

Janne Lundström

Illustratör

Fibben Hald

Detaljer

Bokinformation

Originalspråk

Svenska

Språk

Svenska

Publiceringsdatum

1995-08-08

Läsordning

0

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789119571427

Antal Sidor

192

Vikt (kg)

0.539

Format

Inbunden

 

Janne Lundström, Fibben Hald

Spindelns list

 

Skor

Om boken

Hoppa på klack och sula!

Välkommen till en charmant skofest! Diktboken Skor, signerad Hellsing & Hald, presenterar ett tjugotal verser för folk med skor i alla storlekar och fasoner.

"Gå på en folkrik stadstrottoar! Titta ner,/ oändliga mängder av travande skor du ser./ Skodon till allvar och skodon till fest/ och skodon som blott är som skodon är mest. /Präktiga skor som i stålglans skiner! /Blyga skor, mjuka som vita kaniner."

Lennart Hellsing diktar om tjugo miljoner svenska fötter och skor, som trampar, klampar, trippar, tultar, stegar och hasar sig fram så gott det går. Fötter och folk med alla slags skor: barnskor som studsar, stövlar som stretar, tofflor som tassar, badskor som plaskar. Lackskor i svängen, skor på banketter och ratade skor med rosetter. Skor som gärna promenerar, paraderar och filosoferar. Slanka, slinkiga, kinkiga skor. Handsydda, randsydda skomakarskor. Inte att förglömma de crèmer, borstar och sko-span som krävs för skötseln av skodon som ska bära oss bort, och sen tillbaka hem.

Författaren Lennart Hellsing, 95 år den 5 juni 2014, stegar rakt in i våra hjärtan.

Illustratören Fibben Hald, kollega och vän sedan många år, har underfundigt och charmfullt illustrerat många av Hellsings böcker och dagsverser, så även denna.

Lennart Hellsing, Fibben Hald

Skor

Relaterat