bok

Demokratihandboken

Sassa Buregren

Författare

Beskrivning

2001-03-09
Svenska
9-12

Författare

Sassa Buregren

Jorinda bestämmer sig för att ta reda på hur det ligger till med demokratin. Hon skriver en lång lista med saker som hon vill ändra på. Både stora och små frågor. Men var ska hon börja? Med hjälp av mamma skriver hon först upp var någonstans hon tror att besluten fattas. Hon börjar med det som ligger närmast till hands, sin egen familj. Sen går hon vidare och vänder sig i tur och ordning till skolan, kommunen, regeringen, EU och FN. I bokens senare del får vi möta människor från olika delar av världen som har det gemensamt att de bidragit till att göra världen lite bättre än den var förut.´

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

9-12

Originalspråk

Svenska

Språk

Svenska

Publiceringsdatum

2001-03-09

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789129648669

Antal Sidor

47

Vikt (kg)

0.297

 

Lilla feministboken

Om boken

En nödvändig bok som ställer många viktiga frågor, lättfattligt berättar bitar ur feminismens historia och ger en rad handfasta tips på hur man själv kan påverka sin situation. Ingjuter en välbehövlig dos självförtroende i unga tjejer. När Ebba äter frukost får hon plötsligt syn på en bild i tidningen. Det är åtta gubbar i kostym. Världens mäktigaste står det. Är det de som bestämmer i världen? Varför är det inga kvinnor med på bilden?
Det här verkar så konstigt att Ebba sätter igång en utredning. Vill inte kvinnor bestämma? Får inte kvinnor bestämma? Har det alltid varit så?

På vägen får hon lära sig hur kvinnor hade det på mormors mormors tid, vad hennes egen mamma gjorde för att uppfostra henne så jämlikt som möjligt, vilka kvinnliga ledare det egentligen finns och har funnits i världen, men också en rad handfasta tips på hur hon kan få sin egen stämma hörd i olika sammanhang. Sassa Buregren skriver lättfattligt och pedagogiskt om ett viktigt ämne. Boken är rikt illustrerad, både med Sassas svartvita teckningar och foton. "Om flera följer tipsen i boken kan vi se fram emot en spännande höst - våra folkvalda och andra makthavare lär inte få en lugn stund."
Hallands Nyheter om Demokratihandboken Sassa Buregren är bildpedagog, konstnär, författare och lärare i Lilla Varbergsakademin. År 2002 tilldelades hon Carl von Linné-plaketten för Demokratihandboken.

Sassa Buregren

Lilla feministboken

Relaterat