bok

En liten kärlekssång

Michelle Magorian

Författare

Beskrivning

2005-01-13
12-15

Författare

Michelle Magorian

Nu i ny utgåva! Rose och hennes storasyster Diana tillbringar sommaren 1943 i en engelsk badort. Kriget har satt sin prägel till och med på den sömniga badort dit flickorna sänts för att komma ifrån krigshändelserna. För första gången är de fria att klara sig själva, utan inblandning av någon vuxen. Rose är övertygad om att ingen någonsin kommer att bli kär i henne, hon som lever i skuggan av Diana, som är andlöst vacker. Men det blir en sommar som förändrar Rose för alltid, hon kommer en gammal kärlekshistoria på spåren, hon förverkligar sina författardrömmar och hon blir kär. "Om det är sådan man blir när man är kär, föredrar jag att ingen blir kär i mig... inte för att någon skulle bli det..." För Rose blir det en sommar då hon mognar. Hon upptäcker kärlekens villkor, genom att hon kommer en svunnen kärlekshistoria på spåren; en historia som utspelades under ett annat krig, en historia som blir verkligare för henne när hon själv blir kär. Michelle Magorian har skrivit en underbar lovsång till kärleken, den med stort K. Hon berättar en oförglömlig och spännande kärlekssaga med alla de ingredienser som så många läsare fastnat för i hennes författarskap: glädje och sorg, vänskap, nyfikenhet och ömsinthet. Översättning Meta Ottosson.

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

12-15

Originaltitel

A little love song

Originalspråk

Svenska

Översättare

Meta Ottosson

Publiceringsdatum

2005-01-13

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789185243082

Antal Sidor

432

Ryggbredd (mm)

32

Höjd (mm)

195

Vikt (kg)

0.627

Bredd (mm)

132

 

Godnatt Mister Tom

Om boken

Under andra världskriget evakueras Willie Beech från London till engelska landsbygden. Han hamnar hos Tom Oakley, en gammal enstöring, i byn Little Weirwold.
Hos Mister Tom möter Willie för första gången i sitt liv vänlighet. Han får äta sig mätt, han får kläder - och han får sova i en egen säng. Han möter snälla människor och får nya vänner. Men det lyckliga livet avbryts när hans mamma plötsligt hämtar hem honom. Dagar och veckor går utan att Mister Tom får något livstecken från Willie. Har någonting hänt honom?
Till slut ger sig Mister Tom i väg till London för att söka efter Willie.

Godnatt Mister Tom är en av våra mest älskade böcker och har blivit en klassiker.

Michelle Magorian

Godnatt Mister Tom

Relaterat