Zeina & Nalle

Sören Olsson

Författare

Anders Jacobsson

Författare

Beskrivning

2002-08-29
Svenska

Författare

Sören Olsson, Anders Jacobsson

Detaljer

Bokinformation

Originalspråk

Svenska

Språk

Svenska

Serie

Zeina & Nalle

Publiceringsdatum

2002-08-29

Läsordning

1

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789129656954

Antal Sidor

125

Höjd (mm)

220

Vikt (kg)

0.287

 

Håkan Bråkans julafton

Om boken

Håkan tycker att det är så mysigt med julen. Då är alla familjer tillsammans. Precis då säger mamma det där hemska som Håkan aldrig ska glömma:
- Men ni vet väl att det finns folk som jobbar på julafton?
- Men ... är inte det förbjudet? Kan man inte göra något?

Håkans lista över alla som jobbar på julafton:
Polisen
Tjuvarna
Prästen
Döden
Tanterna och gubbarna i affären
Sjukhusmänniskorna
Han som vevar hissen upp och ner i stora höghuset vid biblioteket
De som man ser på teve
Arga gubben som kör plogbilen
Taxichaufförerna
Brandkåren och ambulansen

Håkan funderar på hur han ska kunna ge alla som jobbar lite jul. Tyvärr har han bara 23,50:- så det räcker inte till julklappar åt allihop. Han måste komma på någon annan plan. Så får han plötsligt världens bästa idé ...

Sören Olsson, Anders Jacobsson, Eva Lindén

Håkan Bråkans julafton

 

Zeina & Nalle och sveket

Om boken

"Jag har blivit sviken av min bästa vän och av mitt hjärtas lilla pojkduva, Nalle. De var på bio ihop och såg Gröna slemmets återkomst. De värsta slemmen var de två som satt på rad 9, stol 28 och 29. Olga och Nalle. - Snälla! Vi har väl inte gjort nåt annat än att gå på bio ihop, har Olga tjatat hela veckan i skolan. -Visst. Ni har säkert råhånglat. Visst är han skön att kyssa, va? Fy fan! Svikare!" "Zeina har varit lite konstig hela veckan. Jag undrar varför. Ja, ja, det är nog inget allvarligt." Efter att Zeina provhånglat med andra killar är Zeinas och Nalles förhållande bräckligare än någonsin. Inte blir det bättre av att Nalle blir tillsammans med Zeinas bästa vän. Eller att Zeina har sex för första gången. Och det är inte med Nalle ... Zeina och Nalle började som populär följetong i Expressen. Med exakt avlyssnad dialog och full fart genom tonårsvardagen fortsätter Sören & Anders serien om de två fjortonåringarna som ibland är vänner, ibland kära, ibland mest osams i hela världen. Sörens & Anders böcker läses och älskas av massor av barn och ungdomar. Deras böcker har haft stor betydelse, inte minst för de mindre läsvana. Varje åldersgrupp har sin figur att identifiera sig med. Serien om Zeina & Nalle kan läsas med precis lika stor behållning av både tjejer och killar. Författarnas enorma kreativitet och produktivitet har hittills resulterat i ca sextio böcker, tv- och radioproduktioner, ljudkassetter, skivor, cd-rom och film. 2003 var deras figur Håkan Bråkan huvudperson i årets tv-julkalender, i oktober 2004 kommer långfilmen Håkan Bråkan och Josef. Sören & Anders har bland annat skrivit tjugo kapitelböcker om Sune, en kapitelbok och flera bilderböcker om Sunes lillebror Håkan Bråkan, sexton kapitelböcker om Bert, tre om Tuva-Lisa, fyra om Emanuel och ett femtontal bilderböcker. I serien om Zeina & Nalle har följande titlar utkommit: Zeina & Nalle (2002) Zeina & Nalle och kärleken (2003) Zeina & Nalle och det hemligaste (2004)

Sören Olsson, Anders Jacobsson

Zeina & Nalle och sveket

Zeina & Nalle och det hemligaste

Om boken

Zeina & Nalle har hunnit börja åttan och blivit tillsammans i den tredje delen av den populära serien. Med stor lyhördhet för jargong och tonläge skildras händelserna ömsom ur Zeinas, ömsom ur Nalles perspektiv. Zeina och Nalle har inlett ett passionerat förhållande. Nyförälskade och heta upptäcker de varandra på alla hemliga sätt. I mer än en månad är de tillsammans i ett enda långt lyckorus. Men en morgon vaknar Zeina och känner sig som värsta gifta hustrun. "Vad håller jag på med? Han är ju en jättefin grabb och han hånglar som en tiopoängare minst. Men ändå känns det jobbigt. Det kryper i mig när jag tänker på att jag ska träffa honom i morgon igen." Bästisen Olga föreslår att hon ska prova att hångla lite med andra killar för att kolla om de känns bättre än Nalle. Zeina passar på när det blir disco. Nalle är på släktmiddag och kan inte ta skada av det. Tror hon . "Jag gömde mig i alla mörka hörn jag såg på discot. När Zeina närmade sig mitt håll försvann jag diskret. Efter en timme såg jag henne pussa en kille. En okänd kille från en annan skola. Mitt hjärta dog och skrumpnade. Det tog 32 minuter. Då pussade Zeina en ny kille. Jag ville dö. Jag ville skrika." Den tredje boken om Zeina och Nalle är full av humor, skola, pirriga känslor och trevande fingrar, men också sorgen när ingenting blir som man tänkt sig. Sörens & Anders böcker läses och älskas av massor av barn och ungdomar. Deras böcker har haft stor betydelse, inte minst för de mindre läsvana. Varje åldersgrupp har sin figur att identifiera sig med. Serien om Zeina & Nalle kan läsas med precis lika stor behållning av både tjejer och killar. Andra böcker om Zeina & Nalle: Zeina & Nalle (2002) Zeina & Nalle och kärleken (2003) Zeina & Nalle och det hemligaste (2004)

Sören Olsson, Anders Jacobsson

Zeina & Nalle och det hemligaste

Relaterat