bok

Spökskeppet

Mårten Sandén

Författare

Beskrivning

2003-05-30
Svenska
9-12

Författare

Mårten Sandén

I den femte boken om tvillingdeckarna Peter och Petra Petrini ter sig historier om spökskepp och döda sjömän kusligt verkliga. Men ska man verkligen tro på spökhistorier? Peter och Petra vet inte, men bestämmer sig för att ta reda på vad som egentligen pågår.

För Peter och Petra brukar påskloven på Österlen i stort sakna spänning. Två av få saker man kan göra är att leta bärnsten och lyssna på pappas rövarhistorier om spökskepp och vrakplundrare som tände eldar ut med Skånes kust. Men detta lov blir inte som tidigare. Allt börjar med att Peter och Petra ser en man täcka över de förkolnade resterna av ett stort strandbål. Och när sedan traktens luffare förskräckt yrar om spökskepp, gastar och flytande likkistor, väcks deras misstankar om att det sker något mystiskt på Österlen.

Men vad är det för ett mysterium de råkat ut för? Spåren leder till ett nyinflyttat advokatpar som strör alldeles för mycket pengar omkring sig. Det som till en början framstår som en spökhistoria utvecklar sig snart till en historia om cigarettsmuggling över Östersjön.

Tät, nervspännande och vindlande är tre ord som väl karakteriserar Spökskeppet - Mårten Sandéns femte bok om Petrinideckarna.

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

9-12

Originalspråk

Svenska

Språk

Svenska

Publiceringsdatum

2003-05-30

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789129657715

Antal Sidor

192

Ryggbredd (mm)

16

Höjd (mm)

200

Vikt (kg)

0.37

Bredd (mm)

150

 

Dockspelaren

Om boken

"Han kommer!" viskade mamma. "Han vill ha barnet! Han vill ta det ifrån mig!"

När Merimées pappa åker fast för stöld förlorar familjen allt de äger och tvingas lämna sitt hem. Merimée, hennes syster och gravida mamma tar sin tillflykt till ett gammalt hotell som ägs av en avlägsen släkting. Men snart växer obehagskänslorna. Vad är det egentligen för ett underligt ställe de har kommit till? De andra gästerna på hotellet beter sig märkligt och verkar egendomligt intresserade av dem. Men inte alla, en gäst verkar tvärtom vilja att de ska bege sig därifrån, så fort det bara går ...

En krypande rysare med Hitchcock-känsla av flerfaldigt prisbelönade Mårten Sandén.

Mårten Sandén

Dockspelaren

Älvsommar

Om boken

Stellas dröm har gått i uppfyllelse hon har fått en familj! Men en dag börjar något oväntat hända Stellas vänner, skorstensbarnen. De modiga och påhittiga skorstensbarnen lever sina liv på hustaken, helt utan rädsla för höjder. Så när Stellas vän Topsy plötsligt drabbas av höjdskräck är det tydligt att något är väldigt fel. Under några skimrande sommarveckor dras Stella in i ett magiskt äventyr med beskyddande lyktféer, bittra fejder och väl gömda familjehemligheter.

En stämningsfull och spännande högläsningsbok i klassisk sagotradition av Mårten Sandén, med fantastiska illustrationer av Lina Bodén. En bok med stora känslor och oemotståndliga cliffhangers som kommer att älskas av både stora och små läsare. Och få den mest inbitne tvivlare att tro på älvor ...

Sagt om Skorstensjul:

Det är en så vacker bok att jag inte kan sluta läsa ... Mårten Sandén prickar exakt in sagotonen i sin text, den ton som ytterst få barnboksförfattare hittar fram till och som kan förena en outhärdlig verklighet med en skimrande saga.
Dagens Nyheter

En finstämd och äventyrlig julsaga om vänskap och en längtan efter att höra hemma. De ljuvligt vackra illustrationerna är lätta att fantisera sig bort i.
Arbetarbladet

... en helt förtjusande, stämningsfull och allvarsam berättelse i saftigt, stort format, indelad i 24 kapitel med en liten cliffhanger i varje. Så smart! Och så underbara bilder.
Göteborgsposten

Mårten Sandén, Lina Bodén

Älvsommar

Relaterat

Nyheter

Krypande rysare med Hitchcock-känsla

Först verkar Hotel Terminus vara räddningen för Merimée och hennes familj. Men snart inser de att det var lätt att checka in, men nästan omöjligt att komma därifrån. Från Mårten Sandén, 2015 års Astrid Lindgren-pristagare, kommer en berättelse med krypande stämning som garanterat ger rysningar längs ryggraden.

Skorstensbarnen är tillbaka!

Mårten Sandén och Lina Bodén har i den tredje boken om skorstensbarnen skapat en perfekt högläsningsberättelse för höstmörkret.