bok

Sune och Tant Tonåring

Sören Olsson

Författare

Anders Jacobsson

Författare

Beskrivning

2003-09-01
Svenska
6-9

Författare

Sören Olsson, Anders Jacobsson

Skruvat så klart, men med hög igenkänningsfaktor! Alla vet väl hur en Typisk Tonåring beter sig. Vad har tagit åt Anna? Hon som varit så snäll och gullig, ja ibland i alla fall. Förr kunde hon till och med berätta sagor när hon var på riktigt gott humör. Men nu är hon som förbytt. Sur och vresig hela tiden. Ett riktigt monster. Det enda hon intresserar sig för är killar och sitt utseende och att äta pizza och sova halva dagarna. Puberteten, säger mamma och pappa som om det vore helt normalt. Och att det är någonting som alla måste gå igenom. Sune också! Men det tänker han bara inte gå med på! Sune gör i alla fall allt vad han kan - och det är en hel del - för att allt ska bli som förut. Först och främst måste han försöka skrämma iväg Annas kille. Förutom att Billy är allmänt vidrig och bara vill hångla med Sunes storasyster så äter han ju upp allt som finns i kylskåpet ... Sören Olssons och Anders Jacobssons kreativitet och arbetskapacitet är enorm. De har hittills gjort mer än 60 böcker förutom tv-, radio- och teaterproduktioner, ljudkassetter, skivor, cd-rom och film. Böckerna har kommit ut i bl.a. hela Norden, Tyskland, Holland, Spanien, Estland, Slovakien och USA. Allt började med Sune, som väl fortfarande kan sägas vara den allra viktigaste figuren i deras stora persongalleri. Nästa år firar vi att det är tjugo år sedan den första Sune-boken kom!

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

6-9

Originalspråk

Svenska

Språk

Svenska

Publiceringsdatum

2003-09-01

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789129658286

Antal Sidor

128

Ryggbredd (mm)

12

Höjd (mm)

208

Vikt (kg)

0.286

Bredd (mm)

155

 

Håkan Bråkans julafton

Om boken

Håkan tycker att det är så mysigt med julen. Då är alla familjer tillsammans. Precis då säger mamma det där hemska som Håkan aldrig ska glömma:
- Men ni vet väl att det finns folk som jobbar på julafton?
- Men ... är inte det förbjudet? Kan man inte göra något?

Håkans lista över alla som jobbar på julafton:
Polisen
Tjuvarna
Prästen
Döden
Tanterna och gubbarna i affären
Sjukhusmänniskorna
Han som vevar hissen upp och ner i stora höghuset vid biblioteket
De som man ser på teve
Arga gubben som kör plogbilen
Taxichaufförerna
Brandkåren och ambulansen

Håkan funderar på hur han ska kunna ge alla som jobbar lite jul. Tyvärr har han bara 23,50:- så det räcker inte till julklappar åt allihop. Han måste komma på någon annan plan. Så får han plötsligt världens bästa idé ...

Sören Olsson, Anders Jacobsson, Eva Lindén

Håkan Bråkans julafton

Relaterat