bok

Miranda och det märkvärdiga skåpet

Kerstin Sundh

Författare

Beskrivning

2003-06-17
Svenska
9-12

Författare

Kerstin Sundh

En riktig följetong för bokslukartjejer med romantik, dramatik och realistisk förr-i-tiden skildring. Kerstins Sundhs böcker om Miranda är omtyckta och efterfrågade av många. Nu kommer den sjätte delen ut i lågpris. Miranda är nu fjorton år och pojkarna börjar komma in i hennes liv lite mer på allvar. Både Sigvard, som hon mötte på en bal i Stockholm och hennes kusin Harry visar intresse för henne. Efter att ha bott i Stockholm hos farmor och farfar och gått i fin skola åker Miranda tillbaka till sin riktiga mamma Lovisa i Storhöjden. Men det kommer inte att saknas dramatik i hennes liv bara för att hon lämnar Stockholm. En dag får hon ärva ett litet skåp. Över den lilla dörren står årtalet 1797. Skåpet visar sig innehålla en under hundratals år väl bevarad och skakande hemlighet... Då och då hälsar Miranda på hos mamma Viran, och bror Otto har råkat i en riktig knipa - han har gjort Edla med barn. Hur ska de göra? Mirandas halvbror Gösta har andra problem. Hans pappa vill att han ska gå på lantbruksskola och ta över gården så småningon, men Gösta vill hellre satsa på sitt fiolspelande. Efter en konfrontation med pappan sker en hemsk olycka! De första böckerna om Miranda kom på 1980-talet. De har sålts i flera upplagor och är ständigt eftersökta i bokhandeln och på biblioteken. Det är lättlästa och välskrivna berättelser med dramatik och romantik, men också med realistisk skildring av livet och levnadsvillkoren för olika samhällsklasser i Sverige i början av 1900-talet. Kerstin Sundh (1912-2000) debuterade som författare sent i livet men hör till de allra mest lästa och uppskattade barnboksförfattarna. Hennes stil är föredömligt enkel och lättillgänglig och hennes böcker är alltid spännande och engagerande. Böckerna om Miranda: Miranda och pärlhalsbandet (1987) Miranda och den blå skålen (1988) Miranda och den underbara tavlan (1988) Miranda och breven (1988) Miranda och havet (1990) Miranda och det märkvärdiga skåpet (1993) Miranda och kärleken (1992)

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

9-12

Originalspråk

Svenska

Språk

Svenska

Publiceringsdatum

2003-06-17

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789129659108

Antal Sidor

192

Ryggbredd (mm)

17

Höjd (mm)

210

Vikt (kg)

0.299

Bredd (mm)

140

 

Miranda och kärleken

Kerstin Sundh

Miranda och kärleken

Pojken som inte ville bada

Om boken

Det står en segelbåt i farfars sjöbod. Den fick Martin förra sommaren, då han kunde ta tio simtag på simdynan. Egentligen hade farfar tänkt sig att Martin skulle ta tio simtag utan simdyna. Och nu är det sommar igen. Snart ska farfar sätta igång sin simskola. Martin hoppas att det ska bli en regnig sommar, för farfar har inte simskola då det regnar. Men ofta skiner solen. Och farfar är förvånad över att Martin hunnit glömma så mycket under vintern. Men Martin bryr sig inte om simningen. En som aldrig ska bada och aldrig gå ut på en brygga behöver inte kunna simma! Boken ingår i Rabén & Sjögrens Börja läsa-serie och passar perfekt för dig mellan fem och åtta år.

Kerstin Sundh, Sonja Härdin

Pojken som inte ville bada

Relaterat

Handbok för superhjältar

Om boken

”Du kan fly från dina fiender, men du kan inte fly från dig själv.”
Lisa har det inte lätt. Just nu bor hon hos sin mormor, eftersom hennes mamma jobbar i en annan stad. Problemet är bara att Lisa vantrivs något fruktansvärt i sin nya skola, där hon blir mobbad av ett killgäng.En dag när Lisa, i vanlig ordning, jagas av killgänget rymmer hon in på biblioteket. Där, längst ner på en hylla, står en bok som liksom lyser. Lisa dras till hyllan och får fram boken som har det besynnerliga namnet "Handbok för superhjältar". Märkligt nog är inte boken registrerad i bibliotekets system, och bibliotekarien viskar till Lisa att det nog är så att handboken helt enkelt ska följa med Lisa hem och stanna där. Och i det ögonblicket börjar Lisas resa mot att bli superhjälten Röda masken!Böckerna om Röda Masken har på kort tid tagit Sverige med storm och sålt över 1,5 miljoner exemplar. Det är fartfyllda, färgstarka och spännande berättelser − med en hjältinna som man bara måste älska! Ett slags modern Pippi Långstrump med superkrafter som skildras med fantastiska illustrationer. I denna samlingsvolym är de fyra första böckerna samlade i en lyxig utgåva med extramaterial.

"Boken är fullkomligt lysande. Den passar alla barn och även de som inte är så sugna på att läsa blir lockade. Förutom de grymt tecknade bilderna så är storyn fantastisk och inspirerar barn att tro på sin egen förmåga. /…/ Boken borde vara obligatorisk i alla skolbibliotek."Läsarrecension Adlibris

Elias Våhlund, Agnes(Agnieszka) Våhlund, Agnes Våhlund

Handbok för superhjältar

Sol och blodbad

Om boken

Trodde du att vampyrer hatar sol? Glöm det!
Familjen Rysberg har semester och ska resa till sitt hemland Transsylvanien. Där har Vampyrrådet nämligen byggt en ny badort – Vampire Beach – vid en soldränkt sandstrand vid havet. Och den är inte bara till för vampyrer. Tvärtom. Syftet är att locka vanliga, levande turister som är fulla av smaskigt blod ... Och för att vampyrerna också ska kunna njuta av sol och bad har man utvecklat en kräm med solskyddsfaktor 800. Låt blodbadet börja!Sol och blodbad är den andra fristående boken om Drak-Olle, Bettan, Vampyrella, Uffe och de andra karaktärerna i Familjen Rysberg, kända från den älskade SVT-serien.

Fredde Granberg, Mikael Riesebeck

Sol och blodbad