bok

Rut & Knut gräver ut

Carin Wirsén

Författare

Stina Wirsén

Illustratör

Beskrivning

2004-01-14
Svenska
3-6

Författare

Carin Wirsén

Illustratör

Stina Wirsén

Rut och Knut börjar gräva i jorden och gör fynd! Först en kruka, så en skattkista, sen svärd och vikingahjälm. Allt sätter fart på Rut och Knuts fantasi, som var rätt så livlig från början . Ännu ett äventyr med Rut och Knut i Klumpe Dumpe! Tänk vad mycket som gömmer sig i jorden! En dag börjar Rut och Knut gräva och hittar saker från förr i tiden. En skattkista! Och lite längre ner gräver de fram spår från vikingatiden - hjälm och svärd. Så hittar de benknotor, kan de komma från en mammut, tro? Carin Wirsén är speciallärare i Stockholm. Dottern Stina Wirsén tecknar bl a i Dagens Nyheter. Hon har belönats med många internationella priser för sina tidningsillustrationer. Hösten 2000 fick hon den prestigefyllda Elsa Beskow-plaketten för sina två senaste Rut och Knut-böcker. Hennes far Christian har formgivit böckerna. Originalutgåvan först utgiven 2000. Carin och Stina Wirsén har tillsammans givit ut: Rut och Knut lagar mat (1998) Rut och Knut klär ut sig (1998) Rut och Knut ställer ut (1999) Rut och Knut börjar träna (1999) Rut och Knut leker doktor (2000) Rut och Knut gräver ut (2000) ABC med Rut och Knut (2003) Tolv böcker i faktaserien Rut och Knut tittar ut (2003 och 2004)

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

3-6

Originalspråk

Svenska

Språk

Svenska

Publiceringsdatum

2004-01-14

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789129660036

Antal Sidor

32

Ryggbredd (mm)

9

Höjd (mm)

218

Vikt (kg)

0.194

Bredd (mm)

175

 

Alma och Egon: Låna i smyg

Om boken

Idag ska klassen åka skridskor. Det är det bästa Alma vet men hon har inga! Hennes är alldeles för små. Då berättar Egon att det finns en massa kvarglömda saker hos vaktis, och kanske, kanske finns det ett par skridskor till Alma där.

Och visst finns det skridskor hos vaktis, men om Alma ska kunna ta dem måste hon ju säga att det är hennes ...

Carin Wirsén är mästare på att skildra barns vardag och olika dilemman som de ställs inför. I denna åttonde del i serien om Alma & Egon handlar det om "mitt eller ditt?". Wirséns lättlästa text blir tillsammans med Karin Holmströms underbart färgglada och detaljrika bilder, en både spännande och rolig historia som är lätt att känna igen sig i.

Boken ingår i Rabén & Sjögrens lättläst-serie med böcker för nybörjarläsarna. Lite text med läsvänlig typografi, omväxlande pratbubblor med versal text och färgstarka bilder skapar roliga böcker som verkligen lockar till läsning!

Carin Wirsén, Karin Holmström

Alma och Egon: Låna i smyg

 

Supershow med Rut & Knut & lilla Tjut

Om boken

Läs, rimma och njut med gruvliga Lilla Tjut! Vi har väntat länge på en syskonbok men nu har den äntligen kommit! Rut & Knut har fått en lillasyster som heter Tjut! Hon är visserligen både busig, bortskämd och bajsig, men hon är också väldigt gullig. En grymt cool bok med helt underbara rim! Full fart från början är det i den oemotståndliga action-storyn. som börjar redan på sjukhuset där Rut och Knut kollar in Lilla Tjut med återhållna känslor. Blöjor, bad, fruktansvärda tjut blir snart en del av vardagen. Rut och Knut står faktiskt inte ut! Spill och dräll, kladd och klet, inget bordsskick, vilken smet! Men Tjut växer och blir stark, och snart så kan hon åka till en park! Hon äter sand och gungar, men sen är Tjut borta! Aldrig älskar man någon så mycket som när dom varit borta. Men när Tjut får en mycket större present än Rut och Knut är allt tillbaka till det vanliga igen. Vad händer med vår syskonskara? Vi slutar bråka, snälla rara Vi gillar ju oss alla tre en trippelkram! Häng med på det! Stina Wirsén expressiva bilder tar texten vidare, in i de goda, men ibland också uppslitande, syskonrelationerna. Bilderna är proppade med känslor som visar på pricken fångade uttryck för vad det innebär att hitta sin plats som ett syskon bland flera. Rut & Knut är på väg att bli rikskändisar! Nu finns de både på Polarn´& Pyrets T-shirts och i Sagostaden på "Junibacken" på Djurgården i Stockholm. Rut & Knuts sagohus invigdes våren 2004 och intogs blixtsnabbt av den unga publiken som bara älskar det.

Carin Wirsén, Stina Wirsén

Supershow med Rut & Knut & lilla Tjut

Relaterat