bok

Slashing

Bengt-Åke Cras

Författare

Beskrivning

2005-01-13
Svenska
12-15

Författare

Bengt-Åke Cras

Den tionde efterlängtade boken om Peter Fredell från Södergårdens Hockey Club.

Peter Fredell tillbringar julhelgen i Toronto för att spela hockey. Både Peter och hans kompis Dave väntar besked från en berömd NHL-klubb. Då det trasslar till sig på ett håll dyker en annan lösning upp. Att Peter samtidigt blir nominerad till ett idrottspris i Sverige försämrar inte hans chanser att platsa i storlaget. Men ödet vill annorlunda ...

De tidigare böckerna om Södergårdens Hockey Club är:

Nu tar vi dom!
Is i magen
Raka puckar
Kom igen, Peter!
Sudden death
Raka spåret
Cross checking
Under isen
Hårda bud

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

12-15

Språk

Svenska

Originalspråk

Svenska

Publiceringsdatum

2005-01-13

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789129662948

Antal Sidor

224

Ryggbredd (mm)

18

Höjd (mm)

210

Vikt (kg)

0.385

Bredd (mm)

132

 

Offside

Om boken

Ännu en spännande historia av Bengt-Åke Cras, som haft stora framgångar med sina böcker om hockey och fotboll. Det blir rafflande matcher och många dramatiska turer kring den unga fotbollstalangen Markus Cerwin. Sjunde boken i fotbollsserien om BK Pantern. Markus tillbringar ett kaotiskt jullov hemma i Björkeby, men bestämmer sig sedan för att återvända till den hårda fotbollsskolan i Frankfurt. Det blir dock ingen fortsättning på den militäriska drillen i skolans kasernlika byggnader. Skolan ska rustas upp och alla eleverna skickas iväg till Playa Ingles på Kanarieöarna för att spela träningsmatcher mot Manchester United och Barcelona. Men Markus hinner ändå uppleva mängder av dramatiska situationer utanför fotbollsplanen och trassla till sitt privatliv ordentligt innan boken är slut.

Bengt-Åke Cras, Annica Wennström

Offside

Bära eller brista

Om boken

Pernilla är en strulig femtonåring som aldrig funnit sig tillrätta i skolan. Men i löpningen finner hon sitt rätta jag. Hon lyckas över förväntan, trots att hennes liv är fyllt av bekymmer, sorg och oro. Hennes far har just omkommit i en bilolycka och hennes mor är helt apatisk i sin sorg. Hon struntar i att betala deras räkningar och hyran, så nu hänger också ett vräkningshot över dem. Pernilla lyckas ändå placera sig bra i flera tävlingar, och efter många bekymmer ser det ut som om livet ska ordna upp sig för Pernilla och hennes mamma.

Tredje mycket efterfrågade boken om Pernilla, 15 år, som är en fenomenal långdistanslöpare, en verklig naturbegåvning. Hon har just börjat tävla och nu gäller det att visa vad hon går för. Pernillas liv är fyllt av oro oh bekymmer men hon lyckas ändå placera sig bra i flera viktiga tävlingar. Spänningen byggs upp från början och dramatiska händelser avlöser varann i raskt tempo.

Läs också de första böckerna i serien: Springa för livet och Vi vet var du bor.

Bengt-Åke Cras har sedan 1995 kommit ut på Rabén & Sjögren med tio böcker om ishockey och åtta om fotboll. Hans böcker innehåller alltid rafflande skildringar av matcher och tävlingar men också aktuella vardagsproblem och interiörer från ungdomarnas liv. Berättarglädjen och det snabba tempot är också kännetecknande för denne mycket populäre författare som dagligen får mail från läsare som ivrigt efterfrågar fortsättningar på hans idrottsböcker.

Bengt-Åke Cras

Bära eller brista

Relaterat