bok

Slashing

Bengt-Åke Cras

Författare

Beskrivning

2005-01-13
Svenska
12-15

Författare

Bengt-Åke Cras

Den tionde efterlängtade boken om Peter Fredell från Södergårdens Hockey Club.

Peter Fredell tillbringar julhelgen i Toronto för att spela hockey. Både Peter och hans kompis Dave väntar besked från en berömd NHL-klubb. Då det trasslar till sig på ett håll dyker en annan lösning upp. Att Peter samtidigt blir nominerad till ett idrottspris i Sverige försämrar inte hans chanser att platsa i storlaget. Men ödet vill annorlunda ...

De tidigare böckerna om Södergårdens Hockey Club är:

Nu tar vi dom!
Is i magen
Raka puckar
Kom igen, Peter!
Sudden death
Raka spåret
Cross checking
Under isen
Hårda bud

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

12-15

Språk

Svenska

Originalspråk

Svenska

Publiceringsdatum

2005-01-13

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789129662948

Antal Sidor

224

Ryggbredd (mm)

18

Höjd (mm)

210

Vikt (kg)

0.385

Bredd (mm)

132

 

Offside

Om boken

Jag vet inte längre om fotboll är min dröm. Har inte vetat på ett bra tag. Jag älskar att spela, det är inte det. Det är bara så svårt att veta var jag tar slut och andra börjar.

Sebastian, som vi lärde känna i Bänkad, är tillbaka. Han är på väg till elitlägret i Halmstad. Lite ovilligt. Han tänker mycket på vad som ska hända om han inte passar in. Han hatar hoten och skriken runt planen. Och han vet inte om han gillar att spela fotboll. Alls. Men hans tränare Karsten peppar honom. Åk till Halmstad och spela fotboll, bry dig inte om de andra, säger han. Och det blir ändå ganska bra. Det finns visst vettigt folk även på landslagslägret.

Men viktigare än fotbollen: Han är kär i Anna, hon som också spelar fotboll, hon som ser vem han är. På riktigt. Kanske är hon det enda han bryr sig om. På riktigt.

Offside handlar om identitet, kärlek och gemenskap. Om att spela tillsammans, och om att gå sin egen väg.

Bengt-Åke Cras, Annica Wennström

Offside

Bära eller brista

Om boken

Pernilla är en strulig femtonåring som aldrig funnit sig tillrätta i skolan. Men i löpningen finner hon sitt rätta jag. Hon lyckas över förväntan, trots att hennes liv är fyllt av bekymmer, sorg och oro. Hennes far har just omkommit i en bilolycka och hennes mor är helt apatisk i sin sorg. Hon struntar i att betala deras räkningar och hyran, så nu hänger också ett vräkningshot över dem. Pernilla lyckas ändå placera sig bra i flera tävlingar, och efter många bekymmer ser det ut som om livet ska ordna upp sig för Pernilla och hennes mamma.

Tredje mycket efterfrågade boken om Pernilla, 15 år, som är en fenomenal långdistanslöpare, en verklig naturbegåvning. Hon har just börjat tävla och nu gäller det att visa vad hon går för. Pernillas liv är fyllt av oro oh bekymmer men hon lyckas ändå placera sig bra i flera viktiga tävlingar. Spänningen byggs upp från början och dramatiska händelser avlöser varann i raskt tempo.

Läs också de första böckerna i serien: Springa för livet och Vi vet var du bor.

Bengt-Åke Cras har sedan 1995 kommit ut på Rabén & Sjögren med tio böcker om ishockey och åtta om fotboll. Hans böcker innehåller alltid rafflande skildringar av matcher och tävlingar men också aktuella vardagsproblem och interiörer från ungdomarnas liv. Berättarglädjen och det snabba tempot är också kännetecknande för denne mycket populäre författare som dagligen får mail från läsare som ivrigt efterfrågar fortsättningar på hans idrottsböcker.

Bengt-Åke Cras

Bära eller brista

Relaterat