bok

Samurajsommar

Åke Edwardson

Författare

Beskrivning

2005-05-09
Svenska
9-12

Författare

Åke Edwardson

För en utomstående kan sommarkollot på landet verka idylliskt. Men för Kenny är det inget annat än ett fångläger, vaktat av den diktatoriska Kärringen.
Den sista sommaren på kollot är en sommar då allt förändras. Tillsammans med sin samurajtrupp av vänner bygger Kenny på sin hemlighet, slottet i skogen som så småningom ska bli ett riktigt samurajslott. Det är Kenny själv, som egentligen heter Tommy men har döpt om sig efter det japanska namnet för svärd. Det är lille tjocke Korven som drömmer om att visa sitt mod. Det är Lennart som inte har någon morsa och aldrig blir solbränd. Det är Janne som varken har morsa eller farsa och ska flytta till fosterhem när sommaren är slut. Det är Micke, som är senig som en enestam och kanske inte går att lita på. Alla är bra krigare, utom Korven som är bra på annat sätt.
Men den här sommaren upptäcker Kenny även Kerstin, lång och snabb och lätt att prata med.

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

9-12

Språk

Svenska

Originaltitel

Samurajsommar

Originalspråk

Svenska

Publiceringsdatum

2005-05-09

Läsordning

0

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789129662375

Antal Sidor

224

Ryggbredd (mm)

18

Höjd (mm)

218

Vikt (kg)

0.425

Bredd (mm)

145

Format

Kartonnage, ,

 

Drakmånad

Om boken

Det är höst och Kenny och Kerstin är tillbaka i stan. Kenny, som är tolv år, bor med sin mamma i en lägenhet, två trappor upp mot gården. Under de tidiga mornarna, när det fortfarande är mörkt, och innan skolan börjar, går Kenny nerför trapporna och ut på gräsmattan. Där gör han de morgonövningar en samuraj måste göra för att kunna möta dagen. Kenny är samuraj och han fortsätter att kämpa mot "de stora". De finns i stan, i skolan, hemma ... De bestämmer lika mycket överallt, och de vet lika lite var man än träffar på dem ... "Det var som vi hade ett speciellt ljus på oss, Kerstin och jag. Jag visste att det var något särskilt med oss. Som om vi två tillsammans blev något särskilt, och var på väg någonstans långt bort. Men att det egentligen inte hade med resor att göra. Eller så var det precis vad det hade. Att allt hängde ihop med resan som vi kanske skulle göra. Resa och resa, förresten. En del skulle kalla det för rymning, morsan till exempel. Hon visste ju vad det innebar. Eller flykt. För Kerstin var det nog så. Hon behövde fly. Jag behövde bara rymma." Ur Drakmånad

Åke Edwardson

Drakmånad

Relaterat