bok

Morsning och good-bye, Zigge

Inger Lindahl

Författare

Eva Lindström

Illustratör

Beskrivning

2005-04-25
Svenska
6-9

Författare

Inger Lindahl

Illustratör

Eva Lindström

Det börjar dramatiskt med att snart åttaårige Zigge blir biten av en orm med zäta-band på ryggen! Och än värre blir det när familjen kommer till akuten och lillebror Bertil får jätteont i magen. Det visar sig vara blindtarmen! Vilken tur att de redan är på sjukhuset. Men bröderna piggnar snart till, och en dag står Josef framför Zigge och frågar om han vill hänga med på matchen. Och visst vill han vara med i Josefs lag, för Josef är ju lite av en idol för Zigge! Till sin egen stora förvåning lyckas han till och med göra mål och blir hyllad som en hjälte. Nickmål.

"En störthärlig berättelse med helfestliga bilder av en Eva Lindström i toppform. Låna den genast på biblioteket. Nej, köp den. Zigge behöver du ha."
Västerbottens-Kuriren

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

6-9

Språk

Svenska

Originalspråk

Svenska

Publiceringsdatum

2005-04-25

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789129662498

Antal Sidor

144

Ryggbredd (mm)

13

Höjd (mm)

206

Vikt (kg)

0.289

Bredd (mm)

154

 

Igor och jag

Om boken

Det kan kännas ensamt när man är nyinflyttad. Men Vera har sån tur att hon råkar hitta Igor, som blir nästan som en tvillingbror. Tillsammans upplever de många äventyr, bland annat möter de gubben med käpp, den galna hunden och ett äkta spöke med grop i hakan. En låtsaskomips kan vara lika verklig och viktig som en riktig! Av författaren till de populära Ziggeböckerna, med många fina bilder av Charlotta Björnulfson.

Inger Lindahl, Charlotta Björnulfson

Igor och jag

 

Relaterat