bok

Zigge, nästan proffs

Inger Lindahl

Författare

Beskrivning

2006-06-19
Svenska
6-9

Författare

Inger Lindahl

Andra boken i den lovprisade trilogin om Zigge kommer nu i ny fin utgåva. Nu finns alla "ziggar" i 6-9! Vi gläds åt att nya barn får ynnesten att bekanta sig med den egensinnige Masthuggspojken som samlar på zätan och kan allt om skalbaggar.

I Masthugget i Göteborg, nära Slottskogen med ödledammen och det hemliga cowboyberget bor Zigge, nästan 7 år, tillsammans med mamma, pappa och lillebror Bertil. Zigge är en liten kille med stark integritet. Han både höjdskräck, tandläkarskräck och blodskräck och en del andra skräcker. Men han är bra på skalbaggar och andra småkryp. Och bokstäver är det bästa han vet. Särskilt Z. Zigge samlar på zätan. Kanske för att de är sällsynta. Lillebror Bertil är en helt annan sort. Han gillar gamla bussar, motorsågar, eltandborstar. Ja, allt som låter bulllrigt. En helt igenom äkta och hjärtevärmande berättelse som lockar till många skratt och leenden!

Eva Lindströms charmiga bilder får fram Zigge på pricken och följer berättelsen perfekt.

Pressröster:
"En läsekonstens höga visa !…En störthärlig berättelse med helfestliga bilder av en Eva Lindtröm i Toppform. Låna den genast på biblioteket. Nej, köp den. Zigge behöver du ha!"
Lena Kjersén, Västerbotten-Kuriren om Zigge med Z

"Författaren förmår ingjuta mod hos alla dem som föredrar insekter framför drömmar om idrottskariärer"
Bibliotekstjänst

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

6-9

Originalspråk

Svenska

Språk

Svenska

Publiceringsdatum

2006-06-19

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789129664621

Antal Sidor

128

Ryggbredd (mm)

11

Höjd (mm)

200

Vikt (kg)

0.244

Bredd (mm)

150

 

Igor och jag

Om boken

Det kan kännas ensamt när man är nyinflyttad. Men Vera har sån tur att hon råkar hitta Igor, som blir nästan som en tvillingbror. Tillsammans upplever de många äventyr, bland annat möter de gubben med käpp, den galna hunden och ett äkta spöke med grop i hakan. En låtsaskomips kan vara lika verklig och viktig som en riktig! Av författaren till de populära Ziggeböckerna, med många fina bilder av Charlotta Björnulfson.

Inger Lindahl, Charlotta Björnulfson

Igor och jag

Relaterat