bok

Rosalie på djupt vatten

Ingrid Carlberg

Författare

Maria Thore

Illustratör

Beskrivning

2006-04-05
Svenska
6-9

Författare

Ingrid Carlberg

Illustratör

Maria Thore

Rosalie är tillbaka i den andra fristående delen om en 7-årig flickas vardagsäventyr och kompisproblem. En bok med mycket humor, lite spänning och en hel del funderingar kring rätt och fel och vad man ska göra för att bli omtyckt.

Kavat som Kajsa och envis som Bråkmakargatans Lotta, lyckades Rosalie vinna våra hjärtan förra året i "Jag heter Rosalie". Då var hon 6 år och svängde mellan övermod och självtvivlan. Nu är hon 7 år och har ett något jämnare temperament. Men hon har fortfarande en förmåga att hamna i knepiga situationer... Det är ju oftast lättare att ljuga än att tala sanning. Och det är inte så lätt att vara en god kompis för hur ska man få det att gå ihop med Vendela och Malin? Och Linda sen då? Och så Rebecka som vill vara med ... Vem tar vem? Kan man verkligen leka alla fem eller är det tre för många?

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

6-9

Originalspråk

Svenska

Språk

Svenska

Publiceringsdatum

2006-04-05

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789129664508

Antal Sidor

112

Ryggbredd (mm)

10

Höjd (mm)

200

Vikt (kg)

0.244

Bredd (mm)

150

 

Rosalie på djupt vatten

Om boken

Kavat som Kajsa och envis som Bråkmakargatans Lotta, lyckades Rosalie vinna våra hjärtan förra året i Jag heter Rosalie. Då var hon 6 år och svängde mellan övermod och självtvivlan. Nu är hon 7 år och har ett något jämnare temperament. Men hon har fortfarande en förmåga att hamna i knepiga situationer... Ibland är det lättare att ljuga än att tala sanning. Och det är inte så lätt att vara en god kompis för hur ska Rosalie få det att gå ihop med Vendela och Malin? Och Linda sen då? Och så Rebecka som vill vara med ... Vem tar vem? Kan man verkligen leka alla fem eller är det tre för många?
Maria Thore har gjort de fina illustrtionerna.

Ingrid Carlberg, Maria Thore

Rosalie på djupt vatten

 

Relaterat