bok

Jag heter Rosalie

Ingrid Carlberg

Författare

Maria Thore

Illustratör

Beskrivning

2005-04-25
Svenska
6-9

Författare

Ingrid Carlberg

Illustratör

Maria Thore

Det är en speciell dag för Rosalie. Hon ska börja förskolan. Men det känns inget vidare på morgonen. Varför har hon inte fått ett vanligt namn, som Linda eller Sara? Rosalie låter som namnet på en ko. Det har Jesper på dagis sagt. Tänk om alla kommer att reta henne för hennes fåniga namn?

Med värme och humor skildras en sexårig flickas oro och funderingar över att inte passa in. Men också förväntningarna inför allt nytt som hon inte har provat än, och lyckan när hon upptäcker att hon är modigare än hon tror.

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

6-9

Originalspråk

Svenska

Språk

Svenska

Publiceringsdatum

2005-04-25

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789129662399

Antal Sidor

128

Ryggbredd (mm)

10

Höjd (mm)

200

Vikt (kg)

0.265

Bredd (mm)

150

 

Rosalie på djupt vatten

Om boken

Kavat som Kajsa och envis som Bråkmakargatans Lotta, lyckades Rosalie vinna våra hjärtan förra året i Jag heter Rosalie. Då var hon 6 år och svängde mellan övermod och självtvivlan. Nu är hon 7 år och har ett något jämnare temperament. Men hon har fortfarande en förmåga att hamna i knepiga situationer... Ibland är det lättare att ljuga än att tala sanning. Och det är inte så lätt att vara en god kompis för hur ska Rosalie få det att gå ihop med Vendela och Malin? Och Linda sen då? Och så Rebecka som vill vara med ... Vem tar vem? Kan man verkligen leka alla fem eller är det tre för många?
Maria Thore har gjort de fina illustrtionerna.

Ingrid Carlberg, Maria Thore

Rosalie på djupt vatten

 

Relaterat