bok

Spåkvinnans lärling

Maud Mangold

Författare

Beskrivning

2007-04-19
Svenska
9-12

Författare

Maud Mangold

Nu är det Samuels vän Lisa som hamnar mitt i äventyret. Hon blir lärling hos en spåkvinna i ett resande gycklarsällskap och sugs in i kraften hos en magisk kristallkula som kan styra människors öden. Samuel och Lisa dras in i ett rafflande äventyr där den mystiska kristallkulan har en viktig roll. Spåkvinnans lärling är den andra boken i trilogin Magiska tecken.

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

9-12

Språk

Svenska

Originalspråk

Svenska

Publiceringsdatum

2007-04-19

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789129665420

Antal Sidor

192

Ryggbredd (mm)

15

Höjd (mm)

200

Vikt (kg)

0.32

Bredd (mm)

137

 

Valablod

Om boken

Jag kommer åter och ledsagar dig hem. När stjärnorna tänds på himlen är det dags. Lita på mig, Jorun Tidfarare.

Jorun är kvar i vikingatiden, dit hon rest med hjälp av en magisk nyckel i sällskap av Kolvinge, mannen som kan förvandla sig till en korp. Hennes uppdrag var att föra tidsnyckeln till valan Disa, hennes egen förmoder. Men när det är dags att resa hem igen genom Tidens väv försvinner Disa med nyckeln, och utan hennes hjälp kan Jorun inte återvända. Oron sprider sig på Valagård. Det ryktas att Ragna, Disas onda tvillingsyster, vill komma över nyckeln och resa i tiden för sina egna syften.

När Jorun ser en varg med isblå blick skymta i skogen förstår hon att den är utsänd av Ragna. Jorun är i fara, och inte bara hon, utan även Disas lilla dotter.

Ska Jorun fly på nytt? Kolvinge försöker sätta henne i säkerhet, men tillsammans med trälpojken Aske fattar Jorun beslutet att ta upp kampen mot den onda valan.

Maud Mangold, Kerstin Lundberg Hahn

Valablod

Relaterat