bok

Spåkvinnans lärling

Maud Mangold

Författare

Beskrivning

2007-04-24
Svenska
9-12

Författare

Maud Mangold

Nu är det Samuels vän Lisa som hamnar mitt i äventyret. Hon blir lärling hos en spåkvinna i ett resande gycklarsällskap och sugs in i kraften hos en magisk kristallkula som kan styra människors öden. Samuel och Lisa dras in i ett rafflande äventyr där den mystiska kristallkulan har en viktig roll. Spåkvinnans lärling är den andra boken i trilogin Magiska tecken.

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

9-12

Originalspråk

Svenska

Språk

Svenska

Serie

Magiska tecken

Publiceringsdatum

2007-04-24

Läsordning

2

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789129665420

Antal Sidor

192

Ryggbredd (mm)

15

Höjd (mm)

200

Vikt (kg)

0.32

Bredd (mm)

137

 

Valablod

Om boken

Jag kommer åter och ledsagar dig hem. När stjärnorna tänds på himlen är det dags. Lita på mig, Jorun Tidfarare.

Jorun är kvar i vikingatiden, dit hon rest med hjälp av en magisk nyckel i sällskap av Kolvinge, mannen som kan förvandla sig till en korp. Hennes uppdrag var att föra tidsnyckeln till valan Disa, hennes egen förmoder. Men när det är dags att resa hem igen genom Tidens väv försvinner Disa med nyckeln, och utan hennes hjälp kan Jorun inte återvända. Oron sprider sig på Valagård. Det ryktas att Ragna, Disas onda tvillingsyster, vill komma över nyckeln och resa i tiden för sina egna syften.

När Jorun ser en varg med isblå blick skymta i skogen förstår hon att den är utsänd av Ragna. Jorun är i fara, och inte bara hon, utan även Disas lilla dotter.

Ska Jorun fly på nytt? Kolvinge försöker sätta henne i säkerhet, men tillsammans med trälpojken Aske fattar Jorun beslutet att ta upp kampen mot den onda valan.

Maud Mangold, Kerstin Lundberg Hahn

Valablod

 

Dödgrävarens gåva

Om boken

Första boken i en ny spännande trilogi av Maud Mangold: Magiska tecken.

Samuel som växer upp på barnhem i Göteborg i mitten av 1800-talet får en dag en mystisk rot, en alruna, av en dödgrävare. Den kan ge lycka eller olycka och måste behandlas väl. Samuel vet inte mycket om sina föräldrar. Han har bott i fosterhem och på barnhem, men när han plötsligt får chansen att gå i lära hos en skräddare blir livet med ens mycket ljusare. Kan alrunan ha ett finger med i spelet? Det verkar nästan som om den blivit levande och styr hans öde. I Göteborg träffar han också på Lisa, sin vän från barnhemmet, och tillsammans utforskar de staden och upplever spännande och märkliga händelser.

Den andra boken i serien, Spåkvinnans lärling, som utkommer nästa år, handlar också om Lisas äventyr. I den tredje boken, Smugglarens hemlighet, får vi veta hur det sedan går för Samuel.

Maud Mangold är redan känd och älskad för sina böcker om Landet Innanför. Inför den nya boken har hon gjort grundlig research och lyfter fram mängder av roliga och färgstarka detaljer som gör berättelsen levande och engagerande.

Sagt om serien Landet innanför:
"Maud Mangold förvaltar ett sagoarv, tar upp samtida problem på ett intressant och trovärdigt vis, och skapar en egen värld där de spännande äventyren är precis lagom tryfferade med känslosamhet och idealism. Det är sympatiskt, medryckande och oerhört skickligt gjort."
Göteborgsposten

"En underbar högläsningsbok med ett fint och lågmält språk som ger historien spänning och trovärdighet." Östgöta Correspondenten

"Lika delar humor och spänning vävde ihop en historia som fick mig att smyga undan för att få läsa ifred tills boken var slut … "
Hemmets Veckotidning

Maud Mangold

Dödgrävarens gåva

Relaterat