bok

Smugglarens hemlighet

Maud Mangold

Författare

Beskrivning

2007-08-06
Svenska
9-12

Författare

Maud Mangold

Samuel har just fyllt tretton och jobbar som springpojke hos skräddarmästare Friberg i Göteborg. Det är mitten av 1800-talet och man har just bestämt att alla barn måste gå i skolan. Samuel vill inte. Han har det ju så bra på skrädderiet. Men återigen råkar han på ett magiskt föremål, en förtrollad kikare, som visar honom vägen i livet. Det leder till många oväntade möten med färgstarka personer, och kanske ska kikaren också hjälpa honom att hitta sin mor som försvann när Samuel var mycket liten.

Tredje boken i Maud Mangolds spännande trilogi "Magiska tecken". Läs också: "Dödgrävarens gåva" och "Spåkvinnans lärling".

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

9-12

Språk

Svenska

Originalspråk

Svenska

Publiceringsdatum

2007-08-06

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789129666304

Antal Sidor

172

Ryggbredd (mm)

16

Höjd (mm)

201

Vikt (kg)

0.295

Bredd (mm)

139

 

Valablod

Om boken

Jag kommer åter och ledsagar dig hem. När stjärnorna tänds på himlen är det dags. Lita på mig, Jorun Tidfarare.

Jorun är kvar i vikingatiden, dit hon rest med hjälp av en magisk nyckel i sällskap av Kolvinge, mannen som kan förvandla sig till en korp. Hennes uppdrag var att föra tidsnyckeln till valan Disa, hennes egen förmoder. Men när det är dags att resa hem igen genom Tidens väv försvinner Disa med nyckeln, och utan hennes hjälp kan Jorun inte återvända. Oron sprider sig på Valagård. Det ryktas att Ragna, Disas onda tvillingsyster, vill komma över nyckeln och resa i tiden för sina egna syften.

När Jorun ser en varg med isblå blick skymta i skogen förstår hon att den är utsänd av Ragna. Jorun är i fara, och inte bara hon, utan även Disas lilla dotter.

Ska Jorun fly på nytt? Kolvinge försöker sätta henne i säkerhet, men tillsammans med trälpojken Aske fattar Jorun beslutet att ta upp kampen mot den onda valan.

Maud Mangold, Kerstin Lundberg Hahn

Valablod

Relaterat

Sol och blodbad

Om boken

Trodde du att vampyrer hatar sol? Glöm det!
Familjen Rysberg har semester och ska resa till sitt hemland Transsylvanien. Där har Vampyrrådet nämligen byggt en ny badort – Vampire Beach – vid en soldränkt sandstrand vid havet. Och den är inte bara till för vampyrer. Tvärtom. Syftet är att locka vanliga, levande turister som är fulla av smaskigt blod ... Och för att vampyrerna också ska kunna njuta av sol och bad har man utvecklat en kräm med solskyddsfaktor 800. Låt blodbadet börja!Sol och blodbad är den andra fristående boken om Drak-Olle, Bettan, Vampyrella, Uffe och de andra karaktärerna i Familjen Rysberg, kända från den älskade SVT-serien.

Fredde Granberg, Mikael Riesebeck

Sol och blodbad